Pedeapsă redusă pentru un poliţist acuzat de luare de mită

Pedeapsă redusă pentru un poliţist acuzat de luare de mită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ionuţ Grecu, fostul poliţist din Corod care a pretins mită 700 de lei ca să nu amendeze un şofer, a trecut şi de a doua instanţă, Curtea de Apel, unde s-a ales cu trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Reamintim că magistraţii Tribunalului i-au dat trei ani şi patru luni cu suspendare sub supraveghere pentru luare de mită.

Anul acesta, în martie, Grecu a oprit un şofer în trafic după ce acesta ignorase semnalele unui alt poliţist. Potrivit procurorilor, Grecu l-a chemat la post şi acolo a descoperit că omul avea mai multe lucruri în neregulă, motiv pentru care ar fi trebuit să-i dea o amendă de 1.000 de lei. Ionuţ Grecu i-a arătat şoferului cum se poate rezolva problema: îi dă lui 700 de lei şi totul se termină. Grecu a fost arestat, cercetat şi trimis în judecată. Odată ajuns în instanţă, el a recunoscut fapta potrivit noilor reglementări, tocmai în ideea de a i se aplica o sancţiune mai uşoară.

Acest lucru s-a şi întâmplat, el fiind eliberat, dar suspendarea sub supraveghere presupunea ca el să nu comită nicio faptă penală vreme de şapte ani de acum încolo, timp în care să fie monitorizat. „Termenul de încercare”, cum este numit în limbaj juridic, de şapte ani a fost unul dintre cele mai mari date până acum. Acum Curtea de Apel l-a redus la cinci ani. Ionuţ Grecu mai are calea recursului la Înalta Curte. Maria Fabian

Citit 2683 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2011 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.