Ofiţer DGIPI arestat pentru trafic de influenţă

Ofiţer DGIPI arestat pentru trafic de influenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisar şef în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Serviciul de informaţii şi Protecţie internă Brăila, Aurel Mihăiţă Manea a ajuns în închisoare după ce procurorii Anticorupţie au descoperit „afacerea” pe care o făcea cu dosarele pe care ar fi trebuit să le „păzească”.

Arestarea lui pentru trafic de infuenţă a fost dispusă de Tribunalul Galaţi la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Anchetatorii arată în rechizitoriu că în septembrie, Manea a primit 4.500 de lei de la denunţători. Scopul era să intervină pe lângă procurori şi poliţişti brăileni ca să-i determine să restituie câteva tractoare „ridicate” pentru că proveneau dintr-un furt comis în Franţa. La începutul lunii noiembrie, în sala Curţii de Apel am dat peste cei doi denunţători care erau arestaţi tocmai ca urmare a acelui furt de utilaje.

Ei au povestit judecătorilor că împreună cu alţi patru au cumpărat utilajele fără să ştie că provin dintr-un furt comis în Franţa, iar procurorii le-au luat. Pentru că era toamnă şi aveau nevoie de utilaje la munca pământului, dar şi încurajaţi de atitudinea „poliţistului” au pus mână de la mână ca să dea mită pentru recuperarea tractoarelor.

„Blestematele alea de fiare ne-au adus aici. Am vândut tot din curte ca să le cumpărăm. Asta, dar şi faptul că domnul poliţist ne-a dat de înţeles că se poate, am făcut şi noi ce am putut şi... nici o clipă nu ne-am gândit că e dare de mită”, a spus omul, ţinând ochii în pământ. Pe 25 noiembrie, DNA a cerut arestarea comisarului şef Manea, lucru care s-a şi întâmplat. Acum dosarul se va judeca la Brăila.

Citit 2864 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.