Strămutarea "Dosarului Apaterm", amânată până în mai

Strămutarea "Dosarului Apaterm", amânată până în mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strămutarea "dosarului căldurii", care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a mai primit o amânare - 17 mai. Astfel, cine credea că lucrurile se vor lămuri rapid în acest caz trebuie să mai aştepte.

După cum se ştie, Tribunalul Galaţi a decis intrarea în faliment a Apaterm, societatea care distribuie apa caldă şi căldura în oraşul nostru. Marele câştigător al acestui proces a fost Electrocentrale, care are de recuperat de la Apaterm o datorie de peste 300 de milioane de lei. Odată cu intrarea în faliment, Tribunalul a decis ca lichidatorul Apaterm să fie CC Insol Constanţa, filiala Galaţi, firmă agreată de Electrocentrale. Cum era de aşteptat, societatea de distribuţie a căldurii şi apei calde a făcut recurs, dar completul de la Curtea de Apel nu a fost pe placul celor de la Electrocentrale, care au refuzat să fie judecaţi de acesta, făcând o cerere de recuzare.

După ce le-a fost respinsă solicitarea, reprezentanţii Electrocentrale au adus dovada că la Înalta Curte există un dosar prin care au cerut strămutarea cauzei şi că la Bucureşti s-a decis şi suspendarea judecăţii de la Galaţi până la soluţionarea procesului din Capitală. Acesta este motivul pentru care recursul făcut de Apaterm nu poate face niciun pas înainte până ce Bucureştiul nu decide unde se va judeca acesta. Potrivit purtătorului de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, magistratul Georgeta Barbălată, cauza a fost amânată până pe 17 mai.

Citit 2004 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.