"Lotul Boldea", la prelungire de mandate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

"Lotul Boldea", la prelungire de mandate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste ”dosarul Boldea”, care a aprins atâtea spirite, a trecut aproape o lună de zile. Cei şapte protagonişti, în afară de parlamentar, se vor afla miercuri la Curtea de Apel, unde procurorii gălăţeni ai Direcţie de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) vor cere prelungirea arestării, pentru a-şi putea continua ancheta.

Potrivit site-ului Curţii de Apel, prelungirea ar fi trebuit să se judece astăzi, dar termenul a fost preschimbat pentru miercuri. Noutatea este că "lotul Boldea" s-a înmulţit cu un protagonist: Aurica Luchiniuc. Primii arestaţi au fost: Elena Petrea, secretara lui Boldea, Alexandru Bogdan Boza, cel cu care deputatul a încercat să ia de la Arcada un milion de euro, dar şi Tudorel Vrânceanu, Ştefan Lazăr, zis Bidigă, Sava Lucian Mirică şi Carmen Mirică. DIICOT-ul a făcut recurs, cerând şi arestarea fostului subprefect al Galaţiului, Aurica Luchiniuc, membru al Curţii de Arbitraj, şi a avocatei Mihaela Bolboceanu. Recursul s-a judecat la Înalta Curte, unde s-a decis doar arestarea preventivă a lui Luchiniuc, Bolboceanu fiind lăsată în libertate, dar fără posibilitatea de a pleca din oraş şi fără cea de a-şi practica profesia.

Toţi cei nominalizaţi sunt cercetaţi alături de Mihail Boldea pentru constituire şi aderare la un grup organizat, care ar fi dat mai multe tunuri imobiliare şi ar fi comis o înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fiind aici vorba de obţinerea unei decizii judecătoreşti în baza căreia Arcada ar fi trebuit să-i achite lui Boza un milion de euro, pe un contract de management, care a fost reclamat de firmă ca fiind fals.

Rămâne acum de văzut când şi cum se va finaliza ancheta DIICOT, ţinând cont că ea a atras privirea lumii întregi asupra României, după ce parlamentarul Boldea a plecat în Africa pentru o vreme, imediat după ce a fost pus sub învinuire de procurori.

Deputatul a fost arestat de Înalta Curte, după ce s-a întors în România.

Citit 3148 ori Ultima modificare Duminică, 08 Aprilie 2012 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.