Punct final în dosarul Marianei "Cur de Fier"

Punct final în dosarul Marianei "Cur de Fier"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul celebrei prostituate Mariana Baboş, supranumită „Cur de Fier”, a ajuns la final. Decesul ei, petrecut acum aproape cinci luni, i-a făcut pe magistraţii Înaltei Curţi să dispună încetarea procesul penal în ceea ce o priveşte. Două instanţe de judecată i-au dat pedepse foarte diferite una de alta: Tribunalul - nouă ani de puşcărie, iar Curtea de Apel - trei ani cu suspendare.

Pentru ceilalţi inculpaţi, însă, judecătorii Curţii Supreme au dispus astfel: Ascanio Baboş, fiul Marianei, a rămas cu pedeapsa de 11 ani de puşcărie, pentru Cătălina Loredana Baboş, Curtea de Apel a dat zece ani şi jumătate de închisoare, dar la Bucureşti s-a decis trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel, Aurelia Blănaru a luat trei ani cu suspendare, Anica Lovin a rămas cu trei ani cu suspendare, iar Marius Stângă a primit cinci ani şi jumătate, tot cu suspendare. Cheltuielile judiciare provenite ca urmare a recursului au rămas să fie achitate de către stat.

În acelaşi timp, sunt criticate o serie de aspecte ale deciziei Curţii de Apel: o greşită achitare a inculpatei Blănaru, individualizarea judiciară a pedepselor, nepronunţarea instanţei de apel cu privire la săvârşirea unor infracţiuni comise de Loredana Baboş, etc.

Decizia Înaltei Curţi nu mai are cale de atac.

În martie 2009, Ascanio Baboş, Mariana Baboş, Anica Lovin, Aurelia Blănaru, Cătălina Loredana Baboş, Marius Dragoş Stângă şi Nicolae Dorin Dumitran au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori. Dosarul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). La acea vreme s-a vorbit despre o reţea puternică, a cărei ocupaţie era traficul de persoane. Ei au racolat fete pe care le-au dus în Turcia, apoi în Spania. Banii câştigaţi din prostituţie erau investiţi în bijuterii, maşini de lux, bunuri de consum sau erau strânşi în conturi. După ce au fost trimişi în judecată, Tribunalul a dispus confiscarea unor sume importante de bani, aproximativ un milion de euro, apartamente şi autoturisme, punând sechestru pe bunuri şi bijuterii.

Citit 5483 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.