Condamnare definitivă în "Ţigareta de Galaţi"

Condamnare definitivă în "Ţigareta de Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi a dat decizia finală în unul din dosarele care compun ancheta penală în „Ţigareta de Galaţi”. Daniel Marcel Sârghe a rămâs astfel singurul condamnat, la trei ani de puşcărie, pentru vina de a fi participat anul trecut la cel mai mare transport cu ţigări de contrabandă. Vorbim de peste 400.000 de pachete care au căzut în mâinile anchetatorilor gălăţeni, dar şi de mai multe persoane trimise în judecată sau care sunt încă anchetate.

Sârghe a ales să-şi recunoască fapta aşa cum au reţinut-o procurorii în rechizitoriul trimis instanţei. Acest lucru i-a atras o pedeapsă redusă cu o treime faţă de ce i s-ar fi cuvenit dacă ar fi acţionat altfel. Pentru că el a mizat pe această variantă, pe rolul Judecătoriei Târgu Bujor a rămas un alt dosar în care sunt judecaţi separat ceilalţi doi tovarăşi, Jenică Bujoreanu şi Ion Vulpe. Primul a fost pus în libertate de Tribunalul Galaţi anul acesta în aprilie, iar cel de-al doilea are un mandat de arestare emis în lipsă, deoarece a reuşit să fugă încă de la momentul interceptării transportului ilegal.

În dosarul de la Târgu Bujor, după eliberarea singurului arestat, continuă cercetarea judecătorească. Cazul penal a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, pe 6 noiembrie şi a fost finalizat pe 27 decembrie, dar nu ca unul de competenţa Crimei Organizate, ci ca unul simplu de încălcare a unor reguli vamale. Ţigările au fost aduse de peste Prut cu bărci pneumatice şi încărcate în două tractoare de mai multe persoane. Prejudiciul, estimat de procurori, a fost de peste 30 de miliarde de lei vechi.

Potrivit rechizitoriului, procurorii mai au pe masa de lucru un alt caz disjuns tot din dosarul trimis instanţei de judecată, în care sunt cercetaţi Liviu Constandache, Alin Popa şi Gabriel Sbârnea. Cel de-al doilea tractor încărcat cu ţigări de contrabandă era proprietatea lui Constandache, era condus de Popa, dar remorcile atât cea a primului cât şi cea a celui de-al doilea îi aparţineau lui Sbârnea. Procurorii au stabilit că al doilea tractor a fost dus în zona pădurii satului Pleşa, în punctul „Tunel”. De aici au fost încărcate în două autoutilitare, care au fost identificate de poliţişti, tot pe 6 noiembrie. În Pădurea Adam a fost oprită autoutilitara condusă de Ion Vulpe, în care se mai aflau două persoane, toţi reuşind să fugă. Aici, anchetatorii au găsit 95.000 de pachete cu ţigări. În aceeaşi zi, dar mai pe seară, poliţiştii au găsit abandonată pe marginea DJ 242 A o altă autoutilitară marca Mercedes Sprinter, proprietatea lui Daniel Marcel Sârghe, confiscată acum. Portiera era deschisă, nu avea semne de forţare, în schimb se aflau acolo 60.092 de pachete cu ţigări, confiscate şi acestea în favoarea statului

Citit 4778 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2012 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.