Ciobanii din Scânteieşti, condamnaţi la 26 de ani de închisoare

Ciobanii din Scânteieşti, condamnaţi la 26 de ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stăpânul stânei de la Scânteieşti şi un fost angajat al său au primit 12 ani, respectiv, 14 ani de puşcărie, pentru o crimă comisă în urmă cu mai bine de şase ani.
Procurorii au stabilit că Ştefan Patriche şi Pavel Covaci l-au ucis în bătaie pe Dănuţ Roşca, un tânăr adus din localitatea vasluiană Murgeni ca să muncească la stână. Pentru că nu a vrut să mulgă oile, Roşca a fost fugărit de Covaci până într-o pădure din apropiere. Ca să-l poată bate, Covaci l-a legat de mâini cu o sârmă şi l-a lovit cu pumnii şi picioarele până l-a omorât. Procurorii au arătat că Patriche i-ar fi învăţat pe martori să spună că totul a fost un accident şi că Roşca s-a răsturnat cu căruţa, accidentându-se.
Pedepsele din acest dosar sunt atât de mari din cauză că s-au contopit cu alte condamnări, de la o crimă rămasă în memoria publică, de la anchetarea căreia au apărut dovezi legate de asasinarea lui Roşca. Este vorba de uciderea lui Ion Oltean, bătrânul bătut şi dus cu maşina la Bârlad, unde locuia şi unde a şi decedat. El a fost găsit lângă calea ferată, acolo unde-l abandonase Ştefan Patriche.
Procurorii au stabilit că omorul a fost comis de cei doi, nominalizaţi mai sus, plus Nicu Ţecu. În timpul acestei anchete au apărut şi dovezile în legătură cu moartea lui Roşca.

Citit 2188 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 18:18

5 comentarii

 • postat de mihai
  Vineri, 11 Octombrie 2013 00:47
  79.116.104.***
  JUSTITIA ISI FACE SA ZICEM INTRADVAR PREA PUTIN APARITIA SI IN ACESTE CAZURI 'DEOARE CE DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SUNT MULT PREA CRUZI SI INCOERENTI LA CEEA CE FAC ,CARE FAC MULT MAI MULTE LUCRURI STRIGATORE LA CER IN ACEASTA ROMANIE NU SUNT JUDECATI SA FIM CINSTITI .ADEVARUL ESTE MULT PREA DEPRTE PENTRU NISTE OAMENI DE RAND...SI INCA CEVA VORBITI IN STIINTA DE CAUZA NU VA MAI TREZITI AIUREA VORBIND LASANDU-NE COMENTRII DOAR DIN PLACERE SA FITI BAGATI IN SEAMA LASATI-O ASA CA E MAI BINE .MIE SI MILA DE CIOBANUL ASAT DE FANICA CA IL TIN ACOLO ASA DIN MARTOR,COMPLICE SI INFRACTOR ACUMA HAI SA O DAM IN MASA-N CUR DE TREABA
  0
  0
  Raportează
 • postat de JEG DE TARA,jeg de judet
  Duminică, 06 Octombrie 2013 08:22
  93.118.196.***
  PUTIN , FOARTE PUTIN, pariez cu viata ca asemenea specii de bovine or sa scape dupa cativa ani pt buna purtare , din cauza justitiei nu merg lucrurile in tara asta de kkt numita ROMARLANIA , PROBABIL CA JUDECATORII AU LUAT ,, CASUL,,
  1
  5
  Raportează
 • postat de uncititor indignat
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 09:32
  89.136.3.***
  Doamna Fabian Maria, de ce informezi gresit cititorii? Patriche Stefan a fost condamnat pentru favorizarea infractorului, nu pentru omor. si nu este singurul articol in care dezinformezi cititorii!
  1
  7
  Raportează
 • postat de postart de x
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 07:37
  5.13.212.***
  le-a fost frica la procurori sa dea pedeapsa cea mare pentru omor deosebit de grav
  3
  7
  Raportează
 • postat de ????
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 00:25
  89.137.163.***
  12ani respectiv 14ani este o pedeapsa mare pentru crima????!!!! Pai aceeasi pedeapsa se da si la traficul de droguri, si aia nu omoara pe nimeni.,,, La noi la Galati totul este invers, totul este aiurea... Judecatorii dorm pe ei , au dat 11 ani pentru contrabanda cu tigari si acum dau 12 pentru crima .... Absurd ceea ce se intampla, dar traim in romania si asta ne ocupa tot timpul...
  2
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.