Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Compania ENEL a umflat facturile de energie electrică a clienţilor săi prin dubla taxare a certificatelor verzi, se arată într-un comunicat de presă al DNA-ului. În urma depistării infracţiunii, procurorii Anticorupţie i-au reţinut pe directorul Enel, Florin Gugu, şi pe vicepreşedintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu.

Conform adevarul.ro, certificatele verzi, acordate producătorilor de energie din surse regenerabile, sunt suportate de consumatorul final şi sunt incluse în factură. Ponderea costului cu certificatele verzi în totalul facturii este de aproximativ 10%. Numai că, în cazul clienţilor Enel, factura a fost umflată artificial cu aproape 10%. După ce ANRE a sesizat neregulile de la Enel, compania urma să fie sancţionată cu reducerea tarifelor cu un procent de 6%.
Numai că, potrivit DNA, Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedinte ANRE, s-a înţeles cu Florin Gogu, director în cadrul Enel, ca sancţiunea să fie de doar 1,3%. Astfel, din majorarea artificială a facturilor şi aplicând o sancţiune de numai 1,3%, Enel a câştigat oricum 2,5 milioane de euro. În schimbul acestui serviciu, Enel trebuia să acorde anumite contracte unei firme cu care Dumbrăveanu avea legătură, respectiv două contracte cu o valoare de 407.199 de lei către firma ElectroAlfa International, deţinută de omul de afaceri botoşenean Gheorghe Ciubotaru. În continuare, vicepreşedintele ANRE a fost „omul din interior“ al directorului Enel, oferindu-i diverse avantaje economice în dauna statului şi ţinându-l pe acesta la curent cu ce controale urmau să vizeze compania Enel.


Citeste mai mult: adev.ro/n6qsj2
Citit 2696 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 14:39

3 comentarii

 • postat de DIDI Duminică, 08 Iunie 2014 09:40 89.137.138.*** Link la comentariu
  1
  7

  Toate societatile nu au nici o vina , copie exemplul cel mai vizibil de la guvernulPonta. INFRACTORII DAU MANA. INTR-O TARA CONDUSA DE INFRACTORI NU POT EXISTA ALTFEL DE OAMENI. SISTEMUL FORMEAZA ASTFEL DE PERSOANE.

  Raportează
 • postat de un consumator Sâmbătă, 07 Iunie 2014 22:38 79.116.101.*** Link la comentariu
  0
  12

  Asteptam DNA si la gaze, apa-canal si desigur, apaterm! Toti acei furnizori de utilitati care detin monopol pe un anume segment ne fura ca-n codru!

  Raportează
 • postat de Nu e nimic nou Vineri, 06 Iunie 2014 22:41 92.80.145.*** Link la comentariu
  2
  17

  ENEL n-a furat. A profitat de nepasarea cohortelor de salariati f. gras platiti, numiti doar politic, din atatea institutii de verificare, control si protectie a consumatorului. Singura lor menire fiind aceea de a constitui fonduri grase pentru asigurarea ciolanului puterii. Pe acesti paraziti ai banului public cine-i intreaba?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.