ANI cere PE să nu VALIDEZE mandatul lui Mircea Diaconu
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ANI cere PE să nu VALIDEZE mandatul lui Mircea Diaconu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicită să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a transmis Agerpres.

ANI susţine că, în data de 2 aprilie 2014, Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, însă instanţele de judecată i-au permis acestuia să candideze, fără însă ca judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să se pronunţe şi asupra validării mandatului de membru în Parlamentul European.

Agenţia de Integritate mai arată că Mircea Diaconu a fost declarat, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în stare de incompatibilitate, astfel încât el nu mai poate ocupa o funcţie sau o demnitate publică.

Pe de altă parte, la Curtea de Apel Bucureşti, ANI a acţionat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Biroul Electoral Central (BEC) şi pe Mircea Diaconu, solicitând judecătorilor să anuleze decizia BEC de atribuire a mandatului de europarlamentar.

Agenţia arată că a solicitat AEP, la data de 28 mai, să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, astfel încât Autoritatea ar fi trebuit să informeze Parlamentul European în vederea invalidării mandatului acestuia.

La data de 3 iunie, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis ANI că nu are competenţă în acest caz.

Citeşte şi: Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu, achitat pentru conflict de interese

 

Citit 1474 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.