ANI cere PE să nu VALIDEZE mandatul lui Mircea Diaconu

ANI cere PE să nu VALIDEZE mandatul lui Mircea Diaconu

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicită să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a transmis Agerpres.
ANI susţine că, în data de 2 aprilie 2014, Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, însă instanţele de judecată i-au permis acestuia să candideze, fără însă ca judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti să se pronunţe şi asupra validării mandatului de membru în Parlamentul European.
Agenţia de Integritate mai arată că Mircea Diaconu a fost declarat, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în stare de incompatibilitate, astfel încât el nu mai poate ocupa o funcţie sau o demnitate publică.
Pe de altă parte, la Curtea de Apel Bucureşti, ANI a acţionat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Biroul Electoral Central (BEC) şi pe Mircea Diaconu, solicitând judecătorilor să anuleze decizia BEC de atribuire a mandatului de europarlamentar.
Agenţia arată că a solicitat AEP, la data de 28 mai, să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, astfel încât Autoritatea ar fi trebuit să informeze Parlamentul European în vederea invalidării mandatului acestuia.
La data de 3 iunie, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis ANI că nu are competenţă în acest caz.


Citeşte şi: Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu, achitat pentru conflict de interese

 

Citit 1289 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 16:53

4 comentarii

 • postat de cetatean Sâmbătă, 21 Iunie 2014 10:32 89.137.138.*** Link la comentariu
  0
  12

  Nimeni din guvern nu are nici o legatura cu legile statului. Acestea sunt emise doar pentru noi cetatenii.Ati vazut vre-un parlamentar sau senator care sa respecte legea????/

  Raportează
 • postat de Ely Vineri, 20 Iunie 2014 16:01 89.136.0.*** Link la comentariu
  3
  3

  IO, ti-ai uitat medicamentele!!!!! SICTIR!

  Raportează
 • postat de io Vineri, 20 Iunie 2014 11:37 95.77.196.*** Link la comentariu
  3
  5

  Eu cred că ,nimicul din imagine e folosit de Isus-ponta să culce la pământ o instituție a statului.
  Eu cred că psd-eii votau și o mătură dacă era pusă pe listă.
  Eu cred că psd trebuie distrus ,pentru că ne demonstrează că ei sunt mai presus de tot .
  Eu cred că dacă psd mai stă în pioneze vor face tot posibilul să așeze în pioneze și țara.

  Raportează
 • postat de Galateanul Joi, 19 Iunie 2014 08:45 89.137.225.*** Link la comentariu
  4
  9

  ANI ,institutie a statului ,doreste ca Romania sa ramana cu 31 europarlamentari in loc de 32 ??? Cei de la PE cred ca si au facut cruce cand au primit aceasta cerere de la ANI !!!Membrii BEC format din 11 reprezentanti ai partidelor din Romania ,au fost nebuni cand au semnat PV de validare a eurodeputatilor !!! ANI doreste sa arunce la cos 379528 voturi valabile ???Eu cred ca ANI vrea ca MIRCEA DIACONU sa ajunga Presedintele Romaniei !!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.