O iniţiativă a studenţilor la Drept | Cafeneaua "Altfel"

O iniţiativă a studenţilor la Drept | Cafeneaua "Altfel"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Iniţiativele de a organiza cafenele oarecum altfel le aparţin, de regulă, întreprinzătorilor creativi, care urmăresc fie diversificarea afacerii, fie maximizarea profitului, fie ambele variante. Cafeneaua "Altfel" este o iniţiativă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, prin care se urmăreşte punerea în valoare a unui alt mod de a simţi şi de a face lucrurile, pentru un rezultat mai bun.

Iniţiativa porneşte de la ideea că studenţii dispun de suficientă energie şi cunoştinţe ce trebuie transformate în resurse polivalente pentru diverse situaţii de viaţă, că formarea pentru acţiune profesională trebuie să cuprindă şi valori, şi repere culturale, că lucrurile cu adevărat importante, discutate frumos şi argumentat, chiar dacă într-un cadru informal, pot să dea culoare existenţei şi să-i adauge valoare.

Prima cafea a fost „gustată altfel” la cafeneaua Gossip, în luna noiembrie. Studenţi de la cele două specializări ale facultăţii au creat un dialog deschis despre condiţia tânărului într-o societate plină de provocări, despre studenţi şi studenţie, despre idei ce se vor materializate în acţiuni concrete. Decembrie şi celelalte luni ale anului academic vor aduce în agenda studenţilor cel puţin un eveniment sub umbrela Cafenelei "Altfel" - întâlniri cu personalităţi din oraşul Galaţi, vizionare de filme documentare, discuţii pe teme de interes pentru studenţi etc. Toate - oarecum altfel.

Lect. univ. dr Valentina Cornea

Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Citit 2879 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.