Android 13, instalat pe doar 5 la sută dintre dispozitive

Android 13, instalat pe doar 5 la sută dintre dispozitive
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Păstrând „tradiția”, Google a depus eforturi reale doar pentru aducerea Android 13 pe dispozitivele din seria Pixel, lăsând ceilalți producători să-și urmeze strategiile proprii. Astfel, primele dispozitive cu Android 13 sunt cele nou lansate chiar de Google, urmate la o distanță de câteva săptămâni de flagship-uri din generația anului trecut, apoi de alte telefoane și tablete recente. Problema este că, pentru cele din urmă, timpul de așteptare pentru update poate fi de la câteva luni până la aproape un an, scrie go4it.ro.

Incluzând doar dispozitivele care au primit până acum firmware-ul oficial, Android 13 rulează pe doar 5,2 la sută dintre dispozitivele cu Android aflate în circulație. Vestea și mai proastă este că, la mai bine de un an de la debutul oficial, nici predecesorul Android 12/12L nu oferă statistici mai bune, această versiune fiind întâlnită pe doar 18,9 la sută din totalul dispozitivelor cu Android aflate în utilizare activă, în urcare cu 13,5 la sută faţă de luna august a anului 2022.

Pe locul al treilea în clasamentul Android regăsim versiunea Android Oreo, cu zece la sută cotă de piață, urmată de Android KitKat cu 0,7 la sută, în scădere de la 0,9 la sută, în luna august.

Chiar dacă pare mică, această cotă de 5,2 la sută atribuită dispozitivelor cu Android 13 reprezintă, de fapt, o evoluție pozitivă pentru ecosistemul Android, indicând o mai mare disponibilitate a producătorilor OEM pentru actualizarea dispozitivelor din portofoliu. La acest capitol se fac remarcate în mod special brandurile cunoscute, precum Samsung, OnePlus, Asus, Oppo, Vivo, care au transformat într-o veritabilă competiție lansarea cât mai timpurie a actualizărilor.

Citit 1098 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2023 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.