Concert simfonic dedicat lui Serghei Rahmaninov

Concert simfonic dedicat lui Serghei Rahmaninov
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Duminică, 2 aprilie, de la ora 18,30, Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” vă invită să luați parte la un concert simfonic dedicat celebrului compozitor rus Serghei Rahmaninov. Programul artistic va cuprinde lucrări de mare virtuozitate, în interpretarea  pianistului Ciprian Oloi și a soliștilor Adrian Mărginean și Sebastian Băncilă, alături de orchestra simfonică a teatrului, sub bagheta maestrului Cristian Sandu (Cluj-Napoca).

Considerat ultimul compozitor romantic din istoria muzicii, Serghei Rahmaninov s-a născut pe 20 martie 1873, într-o familie de aristocrați și muzicieni amatori. Pianist excepțional, Rahmaninov a susținut numeroase turnee în Rusia, America și Europa, pentru care a compus "Concertul pentru pian nr. 3", o explozie de virtuozitate concepută ca o "carte de vizită" a talentului său ca pianist și compozitor.

Citit 1494 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 01:19

1 comentariu

  • postat de Prof.dr.Mihai Moraru
    Duminică, 02 Aprilie 2023 13:58
    95.223.73.***
    Sa speram ca se va interpreta si unul dintre concertele pentru pian ale celebrului compozitor rus!!! Initiativa foarte frumoasa a teatrului galatean; la mai multe!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.