Opera anunţă integrarea ChatGPT în browser-ul său

Opera anunţă integrarea ChatGPT în browser-ul său
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi unul dintre cele mai vechi browsere de pe piaţă, Opera continuă încă să fie folosit de numeroşi utilizatori de internet. Platforma a supravieţuit de-a lungul timpului prin adaptarea la tehnologiile şi cerinţele noi ale utilizatorilor, fiind printre primele care au trecut de la un motor proprietar la Chromium, printre primele care au integrat VPN şi ad-blocker şi printre primele care au oferit funcţii „crypto”. 

Acum, Opera vine cu una dintre primele integrări ChatGPT din piaţă, la doar câteva zile după anunţul Microsoft, care a promis că integrează aceste funcţii în browser-ul Microsoft Edge. Funcţionalitatea promisă de Opera nu este cu mult diferită faţă de ceea ce a anunţat Microsoft pentru Edge. Practic, în bara laterală va fi integrat un nou meniu, care va permite acces rapid la ChatGPT. Folosind un buton din bara de adresă, numit „shorten”, poţi să creezi rapid un rezumat al informaţiei de pe pagina pe care o ai deschisă, pentru a putea extrage mai rapid detaliile care te interesează, fără să fii nevoit să citeşti tot textul, scrie publicaţia theverge.com, potrivit go4it.ro

Rezumatul este împărţit într-o listă organizată, uşor de parcurs şi uşor de folosit drept referinţă în redactarea unui text. Se pare că este folosit ChatGPT în versiunea sa obişnuită, fără personalizări suplimentare, aşa cum promite Microsoft. În cazul Edge, este vorba despre o versiune ChatGPT numită Project Prometheus, care încă nu este disponibilă în mod public. Aceasta nu doar că poate să facă rezumate rapide, ci permite chiar şi compunerea de texte de la zero, pe baza unor idei principale.

Cel mai probabil, astfel de funcţii AI vor deveni din ce în ce mai prezente în browserele noastre de internet. Google va integra AI-ul său lingvistic Bard în

Google Chrome, cu siguranţă după ce îl va lansa public în motorul său de căutări pe internet.

Funcţia va fi disponibilă în Opera în viitorul foarte apropiat, iar Opera promite că va lucra la noi funcţii asistate de AI, probabil fiind vorba şi despre posibilitatea de a genera imagini şi alte tipuri de conţinut care încep să fie din ce în ce mai populare.

Citit 728 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 09:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.