Aplicaţie pentru raportarea defrişărilor. Este disponibilă "harta tăierilor de păduri"

Aplicaţie pentru raportarea defrişărilor. Este disponibilă "harta tăierilor de păduri"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

A fost lansată o aplicaţie pentru telefoanele cu sistem Android care invită românii să se implice activ în verificarea legalităţii tăierilor de păduri. Aplicaţia mobilă dă posibilitatea tuturor celor care doresc să se implice în protejarea pădurilor să raporteze pe "Harta tăierilor de păduri".

Raportările cu grad ridicat de ilegalitate vor fi transmise autortităţilor pentru verificare şi luarea măsurilor ce se impun.

Persoana interesată notează coordonata GPS şi face o fotografie cu telefonul din locul în care se constată tăierea de pădure. Pot fi memorate şi informaţii referitoare la gatere, pepiniere sau plantaţii în curs de înfiinţare. De asemenea, se pot transmite informaţii suplimentare într-un câmp disponibil în acest sens.

Pot fi raportate doar tăierile ilegale din păduri, nu şi tăierile de arbori din localităţi, care sunt administrate prin alte legi şi normative de aplicare. De asemenea, transporturile de masă lemnoasă nu fac obiectul acestui proiect, ele pot fi raportate la 112, "Radarul pădurilor".

Citit 3227 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.