Mesaj răvăşitor al actriţei Maia Morgenstern. ”Aștept pensia. Merit.”
Foto: Antena 1

Mesaj răvăşitor al actriţei Maia Morgenstern. ”Aștept pensia. Merit.”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Actriţa Maia Morgenstern, pe care telespectatorii o pot vedea în fiecare seară de miercuri, jucând magistral rolul Evei din serialul „Sacrificiul”, pe Antena 1, şi-a surprins publicul cu un mesaj tulburător, publicat pe pagina sa de Facebook. Cu sclipiri de umor şi autoironie, cu sinceritate amară Maia îşi trece în revistă cariera pe care a dăruit-o publicului.

„Aștept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aștept pensia. Merit”, îşi începe Maia confesiunea. La 18 ani, a picat examenul la Facultatea de Teatru. Erau 500 de fete pe doar patru locuri. Aşa că a intrat „la muncă”, la Teatrul Evreiesc de Stat, figurantă corp ansamblu, pentru că n-avea studii: „Am dansat şi-am cântat, și-am învățat din mers. Și-am plâns un pic. Acum aștept pensia. Merit. După aia, am intrat la Facultatea de Teatru. Tot patru locuri erau, iar noi - 500. Da' eu am intrat prima (si dacă intram a treia... avea ceva? Sau ultima să fi intrat, ce, ar fi fost rău?) Aveam de-acum 19 ani și eram prima. Dar nu mi-au lăsat cuvântul de bun intrat, la deschidere. Ce dacă?!? N-ai mai uitat prostia asta?!? Acuma aștept pensia. Merit”, scrie Maia.

Au urmat studenția, ambiții, examene, conflicte, cafele, țigări, amoruri. Maternitate. Nesiguranță. Apoi stagiul în provincie: „Câte trei săptămâni de „turnee” și deplasări prin toate satele și cătunele din țară, la țară. Sau împrejurimi. Case de cultură sătești. Sau grajduri. Era frig și zloată și noroi și apa prindea pojghiță de gheață în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred. Copii mai ales: gălăgioși și curajoși, ne luau în stăpânire fără complexe sau preliminarii: eram ai lor, le aparțineam, eram proprietatea lor. Își însușeau poveștile, costumele, măștile noastre, fără multe mofturi. Mulți ani, ani mulți…”, mărturiseşte Maia.

Au urmat Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Național, deplasările, probele, dorinţa de a face film, sfaturile de a-şi schimba numele de familie pe motiv că-i greu de scris şi de pronunţat, experienţele de la filmări, bucatele date cu gaz sau cu benzină, pentru ca nu cumva să fie mâncate la repetiţii, frigul şi ordinul mult-dorit: „Motor! Dacă nu te alegeam eu, nu făceai tu film niciodată cu strungăreața aia. Hai, nu mai tremura. Uite, dragă, s-a învinețit de frig! E ceva! Numai fițe! Altele ar face orice pentru un rol... Acțiune!!!”

„Acum aștept pensia. Pensia vine pe numele meu adevărat. Merit”, aşa îşi încheie Maia mesajul.

AFLĂ mai multe din viața VEDETELOR

Citit 2500 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 18:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.