Videochatul gălățean iese din online (PAMFLET)

Videochatul gălățean iese din online (PAMFLET)
Ehei, unde sunt vremurile în care Galațiul prospera în lumea www?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Galațiul așteaptă cu înfrigurare terminarea nenorocitului an 2020. După câte s-au petrecut, majoritatea din cauza pandemiei, în luna cadourilor și a unui nou scrutin a fost luată decizia excluderii din mediul virtual a unei îndrăgite activități locale. Cauza este șocantă. O descoperiți în text.

Așteptam reanimarea școlilor…

Se termină campania electorală, unele măsuri restrictive alunecă inevitabil pe panta relaxării și, poate cea mai spinoasă problemă a României pandemice, urmează ca activitățile desfășurate în mediul virtual să fie readuse cu picioarele pe pământ. Firește, școala făcută la distanță, cu gadgeturi insuficiente și viteză neuniformă a internetului, este principala grijă a unui stat comunitar, nu redeschiderea piețelor, însă pagina de pamflet a "Vieții libere" a intrat în posesia unei informații-bombă. Până la reanimarea unităților de învățământ, Galațiul este la un pas de a scoate din online o activitate care nu poate da randament decât sub această formă.

…dar e vorba de altceva

Un inspector al Grupului de Reechilibrare Economică a Regiunii Galați-Brăila, Tăbărel Pofticeanu, ne-a declarat că videochatul nu mai poate rămâne în zona "www", afectate urmând să fie în primul rând exporturile. "Galațiul este, indubitabil, capitala autohtonă a socializării prin intermediul industriei de videochat și nu putem omite cifrele, însă traversăm o criză fără precedent și este obligatoriu să ne resetăm, cum zic și americanii, care au dat publicității marele obiectiv intitulat The Great Reset. Videochatul din Galați, deși are conexiuni în toată lumea, mai ales în Statele Unite, va ieși din online cât de curând", a afirmat reprezentantul Grupului.

Spionaj la Dunărea de Jos?

Am încercat să aflăm motivele distrugerii încă unei ramuri importante a reședinței noastre de județ și, culmea, omul nu s-a ferit să pună punctul pe i. "Mi s-a mai pus această întrebare de către câteva persoane angajate în această branșă, și nu e vorba de afectarea ratei de download sau upload. Netul nu pică așa ușor la Galați, e vorba de altceva, ne-am săturat de atâta spionaj! Americanii, sanchi, vor să stea de vorbă cu fetele noastre prin calculator, dar de fapt încearcă să ne afle secretele. Vă vine să credeți că prin dialogul cu fetele care practică videochatul de la domiciliu, au aflat și datoriile de la întreținere ale unor asociații de proprietari? Este groaznic!", ne-a povestit interlocutorul Tăbărel.

Videochata lu’ Piți

Pamflet în versuri

CURRICULUM VITAE de Submarin Cosorescu

eu sunt idiotul care/ tulbură tot cartierul -

stai aşa, să-mi scriu siviul,/ mintenaş să mă prezint:

am făcut şcoli cât cuprinde/ capul meu tare ca fierul,

gol-goluţ fiindcă tata/ m-a montat mache fiind

am o şcoală generală/ de gherţoi şi de lichele,

un liceu de treacă-meargă.../ sunt deştept, sunt cizelat

când va face plopul mere/ şi răchita micşunele -

mă ocup cu decibelii:/ cap îngust, bun-simţ pătrat

bacalaureat cu zece/ am luat la toate-aceste

calităţi fără de care/ nu pot fi contemporan

cu toţi chiompii şi flecarii/ cei ajunşi hotarnici peste -

vai de mama ei de urbe/ cu miros precambrian

nu mă doare nici în alfa,/ nu am junghi nici în omega,

eu sunt cel care distruge/ linişte şi sănătate -

ca să am loc de manevră,/ am zvârlit biblioteca

şi am pus în loc dosarul/ cu idei de nevertebrate

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Viciat de școala românească?

* Doamnele dispuse să le împărtășească străinilor din propria experiență vor fi nevoite să stea la minimum doi metri de partenerul de dialog. Iar bilețelul cu mesajul propriu-zis, deoarece e dificil să rezonezi cu vorbirea prin mască, trebuie dezinfectat.

* După declinul cunoscut de combinatul siderurgic, aceasta e a doua mare uzină gălățeană care se duce la vale. Practic, muncitoarele din domeniul videochatului ar putea ajunge în situația cocsarilor și a laminoriștilor: salariile vor fi foarte mici, meseria le va fi reconsiderată de specialiști, iar de beneficiile obținute prin sindicat nici nu se mai poate discuta.

* Este adevărat că au existat și plângeri vizavi de comportamentul prestatoarelor de chat prin intermediul monitorului de computer. După ce școala a trecut cu purcel și cățel în online, se pare că au fost împrumutate câteva șiretlicuri ale elevilor. Ne-a povestit într-o română aproximativă un cetățean canadian căsătorit cu o moldoveancă din Iași, consumator de asemenea produse intitulate "show live": "Este incredibil cum am ajuns să achit taxa de intrare, iar domnișoara imediat își îngheață camera, cum se spune. Intră pe jocuri sau dă vina pe rata de net. Videochatul de la voi chiar era cel mai bun, cred că școala românească l-a viciat."

Veni, vidi, viciu

Se ține Târgul de Crăciun!

Cele mai multe orașe importante ale României au anunțat anularea ediției 2020 a Târgului de Crăciun, fiind împrumutată o tendință a metropolelor europene, pe timp de pandemie. Mai-marii municipiului Galați au reușit însă un artificiu de moment: ei anunță că și Târgul de Crăciun din acest an va fi organizat, și tot în Grădina Publică! "Există un mare avantaj pe care noi, gălățenii, îl avem. Târgul nostru de Crăciun, când se ținea în condiții normale, nu ieșea cu nimic în evidență, că era mai sărac. Prin urmare, nici în 2020 nu-și va da nimeni seama că el există, deși se va ține", ne-a explicat un consilier local.

Jacques Sărac

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 11125 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 01:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.