”I-am votat pe ăia de la A-uri”. Pamflet

”I-am votat pe ăia de la A-uri”. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Confuzie? Așa pare. Un politician din municipiul reședința de județ susține că nu știa de existența partidului care a intrat în premieră în Parlament și că a pus ștampila pe o formațiune a unor oameni descurcăreți din zona blocurilor A din Țiglina 1.

O grămadă de întrebări

Surpriza nemaipomenită de la alegerile din 6 decembrie, și anume partidul cu nume de metal prețios, pune la colț orice subiect despre politica dâmbovițeană ori cea de Covurlui. Cum, cine, de ce și până unde? Sunt întrebări la care pagina de pamflet a "Vieții libere" a încercat să răspundă, scormonind pe urmele celei mai noi vietăți de pe eșichier. "De ce vă minunați? Noi am votat cu toții, inclusiv am auzit de persoane sus-puse în Galați care au votat cu acest partid", ne-a răspuns un vechi politician gălățean, prezent mai mereu prin zona de promenadă a cartierului Țiglina 1. Nu-i dăm numele, a insistat să nu-l mediatizăm, mai ales după ce și-a dat seama că a pus strâmb ștampila duminica trecută.

Și un răspuns senzațional

"Da, domnilor, am votat cu băieții de la A-uri, că pe acolo îmi fac eu veacul, și nu numai eu. Vreți să vă zic ceva? Și domnul primar Pucheanu a votat cu cei de la A-uri, că e mândria noastră, a gălățenilor", a continuat personajul, ușor dus de val. Am încercat să-i explicăm că face o confuzie și că nu există o formațiune "A-uri", moment în care a parat: "Ce nu pricepeți? Pandemia ne ține mai mult în casă, la o cârciumă nu mai putem ieși, iar în zona A-urilor din Țiglina, un fel de Dorobanți local, sunt cele mai multe. Aici trăiește și respiră Galațiul, era firesc să votăm cu cei de aici. De aia a votat și Ionuț (n.r. - Pucheanu) cu ei, că și el a fost mai în tinerețe băiat de oraș."

S-a păcălit primarul?

Într-un târziu, personajul nostru, fost consilier local, așadar posesorul unor cunoștințe într-ale politichiei, a înțeles că formațiunea AUR, intrată în premieră în Parlamentul României, n-are absolut nicio legătură cu zona A-urilor din Galați, oraș și județ care au votat neașteptat de mult cu echipa lui Simion și Șoșoacă, cele mai cunoscute figuri ale partidului apărut ca peste noapte: "Și totuși zicea Pucheanu că votează cu partidul de la A-uri, cum i se zicea pe vremuri, și nu cu PSD-ul. Zicea că vrea redeschiderea cârciumilor și dacă nici zona din Țiglina, de la blocurile A, nu știe să-și rezolve problema, nimeni nu mai poate." Avem, prin urmare, o explicație: AUR nu putea strânge în mod normal atâtea voturi.

Scrutina Turner

Cine și de ce a mai votat cu AUR la Galați?

* Picu Apostol Roman, fost viceprimar al Galațiului, a evitat partidul naționalist dintr-un motiv aparent banal: nu este inventat și nici condus de Eugen Durbacă, așadar nu prezintă garanții.

* După ce ne-a răspuns la întrebare, e posibil ca Picu să-i fi telefonat pe liderii locali AUR. Le poate oferi o felie de know-how după experiența din partidul lui Dan Diaconescu, în plus ar reveni și el la putere, acolo unde-i place la nebunie.

* Din cauza rezultatelor sub așteptări de la cele mai recente alegeri, putem spune că Nicolae Marin, Cristian Dima, ambii de la Pro România, și Cătălin Cristache, de la Partidul Mișcarea Populară, au nimerit pe buletinul de vot altă siglă. Eventual pe cea mai discutată din ultima săptămână.

* În ciuda zvonurilor conform cărora cartierul Aviației a contribuit fundamental la zestrea formațiunii recent apărute, oamenii ne spun că ei preferă în cel mai fericit caz argintul. "Aurul e scump și nu știi dacă e original, să nu fie turcesc sau de trompetă", ne-a declarat un contribuabil grăbit.

* Nici zonele Ivești și Brăhășești n-au votat cu AUR, cu toate că mulți glumeți de Facebook le-au pomenit zilele trecute. Bulibașa Stănescu ne-a spus clar: "Noi nu votăm cu amatorii."

Epoca de Bronx

Tinder le mulțumește gălățenilor

Deputatul Marius-Mitică Mărgărit, ales încă o dată în Parlament din partea filialei gălățene a Partidului Social Democrat, a avut parte de o frumoasă surpriză. Rețeaua de dating (întâlniri, pupături etc.) Tinder, acolo unde politicianul de apă dulce are cont de ani verzi, le-a mulțumit pe Facebook alegătorilor din Galați pentru că "l-au votat pe erou". Mesajul este scris în limba engleză, iar acesta pare să fie cel mai frumos cadou primit de Mărgărit, zis "Ciasuri", înainte de sărbătorile de iarnă.

Tinder și neliniștit

K LUMEA de Submarin Cosorescu

Port ochelari de sanchi, mi-s marţafoi k lumea,

râgâi, mă dau în stambă, fac nasolii pe stradă,

mă doare-n Kuroshivo de cei ce-mi dezaprobă

purtarea mea tembelă şi mintea mea năroadă!

Sigur că da, k lumea! nu ştiţi k care lume?

k lumea-n care, zilnic, îmi defulez umoarea

şi-mi scuip tuberculoza, jigodia şi turba,

k lumea-n care nimeni nu-şi pune întrebarea:

de ce suntem jigănii? şi paraziţi? şi trântori?

de ce batem berbunca? şi drâmba? de ce nu ne

adună să ne ducă la locul de gunoaie?

ştiţi unde-i locul ăsta?! şi ştiţi cum i se spune?!

Mi-s derbedeu k lumea, stârnesc nemulţumire,

am numai-numai Drepturi, dar n-am Îndatorire!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3279 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2020 13:06

Mai multe din această categorie: