Concert-experiment la Barcelona, în plină pandemie

Concert-experiment la Barcelona, în plină pandemie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În plină pandemie, 5.000 de oameni au luat parte la un concert rock în Barcelona, într-un loc închis, pentru a se vedea cât de mare este rata de infectare cu Covid-19 la un eveniment de o asemenea amploare. Studiul s-a făcut cu respectarea unor reguli, cum ar fi testarea cu test antigen și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată perioada desfășurării spectacolului.

Imaginile din Palau Sant Jordi din Barcelona au fost surprinse sâmbătă seara și înfățișează mii de oameni prezenți la un concert al trupei rock spaniole Love of Lesbian, relatează Euronews. Participanții au fost obligați să se supună unor măsuri de siguranță. Aceștia au primit măști pe care le-au purtat atât cât a durat spectacolul, iar înainte de concert au fost testați cu un test rapid, în vederea unui rezultat negativ.

Concertul a reprezentat o analiză pe care autoritățile sanitare din Spania au făcut-o pentru a observa cât de eficiente sunt măsurile în vigoare. În toată țara, restricțiile epidemiologice prevăd limitarea adunărilor la cel mult patru persoane în spații închise. În decembrie anul trecut, un alt studiu de caz a fost realizat în jurul unui eveniment mai mic, cu participarea a doar 500 de persoane. Rezultatele au fost atunci îmbucurătoare și au arătat că pre-screeningul cu teste antigen și utilizarea măștilor faciale au reușit să prevină infectările cu Covid-19 în cadrul concertului, în ciuda faptului că nu au existat reguli de distanțare socială. Singura regulă a fost purtarea permanentă a măștii de protecție.

Persoanelor cu boli de inimă, cancer sau celor care au fost în contact cu cineva infectat cu COVID-19 în ultimele săptămâni li s-a cerut să nu se înscrie la concertul cu 5.000 de persoane. Costul biletului a inclus testul și o mască de față de înaltă calitate, de purtat la eveniment.

Citit 1064 ori Ultima modificare Duminică, 28 Martie 2021 21:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.