Ingredientele unei partide de sex reușite

Ingredientele unei partide de sex reușite
"O partidă bună de sex depinde doar de găsirea reţetei perfecte"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poate că te întrebi de multe ori ce se întâmplă în dormitorul vecinilor, de câte ori fac prietenii tăi sex sau dacă viaţa lor amoroasă este diferită de a ta. În dorinţa de a spulbera o parte din miturile sexuale cel mai des întâlnite, un terapeut specializat în probleme de cuplu a dezvăluit cinci semne care îţi pot spune dacă ai o viaţă sexuală sănătoasă.

Din start trebuie subliniat un fapt cât se poate de evident, și anume că sexul este un aspect important pentru orice cuplu. Totuşi, nu există nicio garanţie că pe parcursul relaţiei vom avea parte de o viaţă sexuală perfectă. Renunţând la idei preconcepute şi încercând să comunicăm cu partenerul, acest aspect se poate îmbunătăţi în mod clar, este de părere terapeutul american Aline Zoldbrod. Specialista a dezvăluit care sunt cei cinci indicatori ai unei vieţi sexuale sănătoase.

Te simţi bine în pielea ta

Un studiu mai vechi al Universităţii din Texas, realizat pe femei cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, a scos la iveală că frustrarea cu privire la dimensiunea coapselor sau a abdomenului le distrage atenţia femeilor de la senzaţiile plăcute din timpul actului sexual. Acest lucru poate afecta, de asemenea, capacitatea de a avea orgasm. Prin urmare, atunci când renunţi la aceste complexe şi nu eşti preocupată în mod obsesiv de faptul că partenerul ar putea să nu fie mulţumit de felul în care arăţi, viaţa sexuală se îmbunătăţeşte considerabil, explică Aline Zoldbrod.

Nu îţi este teamă să spui ce îţi doreşti

"O partidă bună de sex depinde doar de găsirea reţetei perfecte", mai spune Aline Zoldbrod, terapeut sexual. În loc să te aştepţi ca partenerul să îţi citească dorinţele sexuale, ar trebui să-i spui deschis ceea ce îţi doreşti. Dacă vi se pare greu să vă exprimaţi fanteziile în mod direct, aţi putea încerca să vă surprindeți partenerul cu mesaje care să conţină cele mai arzătoare dorinţe sexuale pe care le aveți, recomandă aceasta.

Contează calitatea, nu cantitatea

Fie că faci sex de câteva ori pe săptămână sau doar o dată pe lună, concentrându-te pe numărul actelor sexuale nu este o modalitate foarte bună de a-ţi evalua viaţa sexuală, spune terapeutul. Încercarea de a face mai mult sex poate pune pe plan secund calitatea actului sexual şi satisfacţia partenerilor, relevă un studiu publicat în “Journal of Economic Behavior & Organization”. Pe de altă parte, autorii acestuia spun că ar trebui să se pună accent pe calitatea şi nu pe cantitatea actelor sexuale, scrie portalul online prevention.com.

Ştii cum să reîmprospătezi dorinţa sexuală

"Cele mai multe cupluri sunt prinse într-o rutină sexuală, partenerii devenind pe parcurs mai puţin interesati de sex. Este vorba despre cuplurile care au deja peste doi ani şi unde este normal să intervină o astfel de rutină", spune terapeutul. "Deşi necesită un efort suplimentar, trebuie să fiţi mai creativi, să schimbaţi locurile, ţinutele sau poziţiile din timpul actului sexual. În acest fel, vă veţi reîmprospăta dorinţa de a face sex", este de părere specialistul citat.

Nu eşti îngrijorat când sexul nu se ridică mereu la nivelul aşteptărilor

"Este important să avem idei realiste despre ceea ce înseamnă o viaţă sexuală sănătoasă", spune Zoldbrod. Pasiunea nu va fi întotdeauna intensă, iar frecvenţa actelor sexuale va oscila. "Dacă acceptaţi acest lucru ca pe o parte firească a vieţii de cuplu, iar tu si partenerul tău sunteţi dispuşi să faceţi lucrurile să meargă mai bine data viitoare, atunci veţi avea o viaţă sexuală sănătoasă", concluzionează terapeutul.

Citit 2164 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iunie 2021 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.