Cum a ajuns Fuego să-i cânte versurile lui Paul Buţa

Cum a ajuns Fuego să-i cânte versurile lui Paul Buţa
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

„Dar eu continui să te iubesc”, un cover al unei frumoase melodii din repertoriul formației “Năzdrăvanii”, compusă de Ştefan Ambrozie pe versurile lui Paul Buţa, este cel mai nou videoclip lansat de celebrul Paul Surugiu-Fuego pe YouTube. Melodia a adunat deja peste 33.000 de vizualizări şi zeci de comentarii favorabile din partea fanilor celebrului artist. Noi am fost curioşi să aflăm, însă, cum a ajuns Fuego să-i cânte versurile lui Paul Buţa, creator popular şi artist al Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi.

„Dragilor, iată noutatea mea! Compozitor este domnul Ştefan Ambrozie, iar versurile aparțin lui Paul Buța! Piesa e veche, este un cover din repertoriul formației “Năzdrăvanii” și mulțumesc compozitorului pentru acordul oferit de a reorchestra și reinterpreta piesa! Este un cântec de suflet, orchestrat de Alexandru Gorgos! Sper să vă placă!”, a anunţat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Paul Surugiu – Fuego, pe 17 iulie 2021, promovând noul său videoclip de pe YouTube. Peste 2,8 milioane de fani au apreciat postarea.

Melodia se bucură de un real succes, iar Fuego a primit nenumărate felicitări şi laude pentru interpretate, sensibilitate, dar şi pentru videoclip. Pentru că vinovaţi pentru această piesă sunt doi gălăţeni, Ştefan Ambrozie şi Paul Buţa, am încercat să aflăm ce anume i-a inspirat şi cum a ajuns piesa lor în repertoriul lui Fuego.

Inspirată dintr-o poveste de dragoste adolescentină

„Năzdrăvanii au fost prima formaţie din România care, pe lângă muzică, a avut şi glume cu Moş Scărlătache”, îşi aminteşte cu drag actorul Paul Buţa despre personajul pe care l-a creat, şi de care gălăţenii încă îşi amintesc. Multă vreme, după cum ne-a mărturisit, a refuzat vehement că scrie versuri din teama de a nu „polua” folclorul autentic, al cărui descoperitor şi păstrător este. A compus însă versuri comice, inspirate din realitate, inclusiv… cu iz politic.

Şi totuşi, la rugămintea lui Ştefan Ambrozie, Paul Buţa a compus versurile melodiei "Dar eu continui să te iubesc”, inspirat de o iubire adolescentină din liceu. Piesa a fost lansată în anii ’96-’97, şi, fiind îndrăgită şi cerută de public, a fost cântată şi de alţi artişti, fără ca aceştia să precizeze cui aparţine, adică formaţiei „Năzdrăvanii”! Ba unii chiar şi-au asumat compoziţia, spre amărăciunea compozitorului şi a textierului.

Iată însă că Fuego nu doar că a preluat compoziţia gălăţenilor, cerând acordul lui Ştefan Ambrozie, dar a şi reorchestrat-o şi reinterpretat-o, oferindu-i o nouă strălucire.

Nu ne rămâne decât să vă invităm să o ascultaţi şi să vă bucuraţi de cântec.

Citit 2334 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iulie 2021 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.