Cristian Neculiţă, născut învingător

Cristian Neculiţă, născut învingător
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Talentat, graţios şi elegant ca un balerin profesionist, ambiţios, perseverent şi curajos - toate dublate de inteligenţă şi o inimă mare - Cristian Neculiţă e un învingător înnăscut. La doar o lună după o intervenţie chirurgicală dificilă, a revenit pe ringul de dans.

Vals lent, Tango, Vals Vienez, Slow Foxtrot şi Quick Step, Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Passo Doble şi Jive cu zecile de paşi complicaţi, răsuciri diafane ori adevărate exlozii de energie, îi aleargă în suflet şi în vene.

După chinuitoarea recuperare şi antrenamente, sub îndrumarea Andreei Adam, antrenorul principal al Clubului „Fantezia”, au urmat competiţiile: „National Dance Sport Festival” (Brăila) - locul 5, „Cupa Dansul Florilor” (Piteşti) - locul 7, „Cupa Happy Dance” (Buzău) - locul 9, „Campionatul Naţional pe clase” (Iaşi) - locul 10, „Cupa Pygmalion” (Bucureşti) - locul 12.

Dacă nu ar fi fost anul de pauză la care l-a obligat problema de sănătate, ar fi fost sus, pe podium, unde îi e locul. O certifică premiile şi titlurile obţinute în patru ani de dans sportiv. În 2007 a fost campion naţional! Acum, la 11 ani, Cristian a pierdut şirul trofeelor, dar îşi doreşte noi victorii şi sigur le va obţine cu partenera lui de dans, Diana.

Şansa

Cristian Neculiţă este, aşa cum scriam anul trecut, unul dintre elevii cu care Şcoala Gimnazială nr. 42 “Sfinţii Împăraţi” din Galaţi se mândreşte. Diagnosticat cu deformaţie toracică, trebuia să facă urgent o operaţie de protezare a sternului, cu ajutorul unei proteze de titan, în valoare de 8.548 lei, care nu putea fi suportată de Casa de Asigurări de Sănătate.

Şansa lui Cristian la o viaţă sănătoasă a depins de cei 85 de milioane de lei vechi pe care, graţie colegilor lui, părinţilor acestora şi cadrelor didactice conduse de inimoasa directoare Vasilica Ilie, a reuşit să-i adune în timp record, la spectacolul caritabil „Dăruind, vei dobândi”, realizat în colaborare cu Biserica “Sfântul Vasile”.

Cristian şi părinţii lui nu găseau cuvinte de gratitudine: „Vă mulţumim pentru liniştea noastră, pentru liniştea copilului nostru, care nu peste mult timp se va bucura de lucrul pe care îl făcea să se simtă bine mai demult: dansul sportiv”, transmiteau emoţionaţi, prin intermediul ziarului nostru, anul trecut.

Revenire în forţă

Am aflat cu bucurie de la dna directoare Vasilica Ilie despre noile performanţe ale lui Cristian, de după operaţie, şi am ţinut să-l revăd. Privind ţinuta lui graţioasă şi dreaptă, pe care şi balerinul Mihai Petre ar fi fost invidios, m-am simţit ca o cămilă cocoşată, scuzaţi-mi vă rog sinceritatea!

Cristian mi-a povestit că nu are un dans favorit, le dansează pe toate cu plăcere cu noua lui parteneră, Diana. De operaţie i-a fost un pic teamă, dar s-a dovedit un curajos. Medicii au fost foarte surprinşi de performanţa lui sportivă şi mai ales de capacitatea lui de a se recupera foarte repede:

“La două zile după operaţie deja mergeam pe picioarele mele!”, spune Cristian. Fireşte că în clasa lui e cel mai bun la educaţie fizică! Deşi dansul sportiv este un sport foarte greu şi solicitant, Cristian este un elev foarte bun, care tocmai a terminat clasa a V-a.

Îi plac, deopotrivă, limba română, matematica şi biologia, îi place să scrie şi se descurcă la rime. A dansat la „Săptămâna Şcolii” şi şi-a uimit colegii şi profesorii. „Deşi au dansat şi colegii mai mari, mi s-a părut mai bun Cristi”, ne-a mărturisit dna directoare Vasilica Ilie.

„Ne mândrim cu el”

În curând, Cristian Neculiţă va pleca în cantonament naţional la Reghin. Am aflat pe surse că modelul său este campionul naţional şi internaţional la dans sportiv, Mihai Paraschiv. Cristian şi-a ales deja cariera - visează ca peste 20 de ani să fie antrenor de dans sportiv. Antenoarea lui, Andreea Adam, ne-a declarat despre Cristian că este un copil foarte ambiţios, care iubeşte foarte mult dansul sportiv şi vrea să ajungă sus.

A fost impresionată de voinţa şi puterea lui de a recupera repede anul în care a stat pe tuşă şi de a ajunge la nivelul partenerei lui de dans. Nu i-a fost deloc uşor mai ales că anumite mişcări îi puteau provoca durere! Performanţa lui Cristi este deopotrivă meritul lui, al partenerei, al instructoarei Andreea Adam, şi mai cu seamă meritul părinţilor lui, care fac eforturi susţinute pentru ca băiatul să-şi urmeze visul.

„Sunt foarte mândră de el. I-am dat încredere în el şi nu ne-a dezamăgit niciodată. Când îl văd cât de fericit este când dansează şi rezultatele obţinute în competiţii uit de supărări”, ne-a mărturisit emoţionată mama lui Cristian Neculiţă.

Îi felicităm deopotrivă pe părinţii, antrenoarea şi pe profesorii Şcolii „Sfinţii Împăraţi”, în frunte cu dna directoare Vasilica Ilie, pentru un asemenea performer înnăscut: Cristian Neculiţă! Tânărului campion îi dorim să fie sănătos şi să-şi împlinească visul. Merită din plin!

Citit 842 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.