Alimentele care îți modifică mirosul corporal

Alimentele care îți modifică mirosul corporal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mirosul neplăcut al corpului nu este întotdeauna o problemă de igienă. Uneori, acesta are legătură cu alimentele pe care le mâncăm. Astfel, există anumite alimente sau mâncăruri care produc deseori mirosuri ce persistă, în ciuda spălării pe dinţi sau mestecării de gumă mentolată.

Mirosul neplăcut este eliminat prin pori. Acest lucru este posibil deoarece creşte aciditatea transpiraţiei, iar mirosul provine dintr-un dezechilibru chimic natural. Toxinele interne sunt eliminate prin mai multe metode. Principalele căi sunt respiraţia, transpiraţia, urina. Însă, mirosul corporal neplăcut apare atunci când alimentaţia se bazează în special pe produse acide.

În primul rând, usturoiul cauzează respiraţie neplăcută. În al doilea rând, el poate provoca miros corporal, în cazul unora dintre oameni. Această legumă conţine substanţe volatile care sunt eliberate prin transpiraţie, dar care sunt absorbite de sânge şi plămâni. Acest lucru face ca pielea şi respiraţia să producă mirosul neplăcut.

Carnea roşie

La Universitatea din Praga, oamenii de ştiinţă au făcut un studiu interesant şi ciudat, în acelaşi timp. Ei au colectat transpiraţie de la bărbaţi care au mâncat carne roşie şi de la vegetarieni. Apoi, un grup format doar din femei, a trebuit să spună care are cel mai neplăcut miros. Potrivit voluntarilor, mirosurile urâte erau de la oamenii care mâncaseră carne roşie.

Alcoolul

Chiar dacă te vei spăla, tot vei mirosi a băuturi alcoolice. Alcoolul a intrat în sânge, ceea ce înseamnă că este eliminat din organism prin pori şi respiraţie. Din această cauză, respiraţia este neplăcută.

De asemenea, dacă îţi place să mănânci cârnaţi sau pateuri, şi aceasta poate fi una dintre cauzele mirosului neplăcut al corpului. Cârnaţii se descompun, provocând mai mult acid gastric şi gaze. Acelaşi lucru se întâmplă când mănânci mâncare intens procesată, cum este cea de tip fast-food.

Nu în ultimul rând, ştim că şi peştele miroase. Dar ceea ce nu ştiam este că mirosul este mai puternic după ce este mâncat. Însă, acest lucru nu se întâmplă la toată lumea. Afectaţi sunt doar cei care suferă de o boală metabolică numită sindromul mirosului de peşte, care provoacă o întârziere în descompunerea peştelui. Ca urmare, este mai greu eliminat, producând şi un miros corporal specific.

Citit 2326 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2022 08:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.