Ce se mănâncă în noaptea dintre ani

Ce se mănâncă în noaptea dintre ani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noaptea de 31 decembrie este așteptată de noi toți. Este momentul pentru care ne pregătim cu mult timp înainte, tocmai pentru a nu da greș cu niciun detaliu, iar seara să fie perfectă. Pe lângă ținută şi machiaj, masa de Revelion este extrem de importantă. În fiecare colț al lumii există preparate specifice mesei de sărbători. Ce este bine să mănânci de Revelion?

Mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în Noul An.

Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.

De Revelion trebuie să mănânci struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de bani. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţă financiară.

În cultura est-asiatică, tăiețeii simbolizează longevitate. De aceea, în noaptea dintre ani este bine să mănânci tăieței. Pregătește un preparat culinar care să conțină tăieței. Bea şampanie la 12,00 noaptea pentru a avea parte de belşug. Poate fi și vin spumant. Important e să bei paharul până la fund şi toate dorinţele pentru noul an se vor îndeplini.

Citit 910 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 10:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.