Inimioare dulci

Inimioare dulci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 4 felii groase pâine albă, 200 ml lapte, 2 ouă, 2 linguri unt, 2 vârfuri de cuțit scorțișoară, 1 lingură zahăr, 80 g ciocolată amăruie, un vârf de cuțit cardamom și anason măcinat.

Preparare: din feliile de pâine albă se decupează inimioare mari. 125 ml lapte și ouă se amestecă, se înmoaie inimioarele în acestea și se rumenesc în untul încins, pe ambele părți. Inimioarele se așază pe o tavă cu hârtie de copt. Se amestecă scorțișoara și zahărul, se presară pe inimioare și se coc în cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, aproximativ 5-10 minute, până începe să se topească amestecul de zahăr. Se încălzește restul de lapte. Ciocolata se sfărâmă, se adaugă în lapte și se lasă să se topească. Sosul de ciocolată se rafinează cu cardamom și anason. Inimioarele se așază cu sosul de ciocolată pe farfurie, se presară, după gust, cu scorțișoară și se servesc.

Citit 610 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2023 06:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.