Tort de clătite cu cremă de ciocolată

Tort de clătite cu cremă de ciocolată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un tort ce se prepară foarte ușor și care are marele avantaj că se poate mânca în maximum 20 de minute de la prepararea lui. Pe lângă gustul foarte delicios pe care îl oferă clătitele combinate cu diverse produse culinare, acesta are și un aspect plăcut.

Ingrediente clătite: 200 g făină, 400 ml lapte, 2 linguri zahăr, 1 esență de rom, 1 plic zahar vanilat, 4 ouă;

Ingrediente cremă: 100 ml lapte, 200 g frișcă, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură esență de rom, 50 grame zahăr, 2 ouă; pentru decor: 100 g ciocolată;

Preparare: Într-o crăticioară se pune laptele, se adaugă și zahărul, esența de rom și ouăle. Se adaugă făina în ploaie și se amestecă până se obține un aluat omogen, de consistența unei smântâni mai groase. După ce s-a încorporat făina, se lasă compoziția la frigider timp de 20 de minute.

Între timp ne apucăm să facem crema. Într-o crăticioară punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, laptele și le punem la fiert, amestecând mereu până se îngroașă, apoi o dăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Pentru coacerea clătitelor, punem câte un polonic din compoziție în tigaia unsă cu ulei și încinsă la foc potrivit. Le rumenim pe ambele părți să arate cât mai frumos. Sunt necesare în jur de 12 clătite. Crema și frișca bătută se amestecă până se omogenizează complet,  apoi punem esența de rom și zahărul vanilat.

Asamblarea tortului: Pe un platou se pune o clătită, se întinde crema pe toată suprafața clătitei, apoi se adaugă altă clătită, iar cremă și tot așa, până nu mai avem clătite. Capacul tortului trebuie să fie o ultimă clătită. În acest caz se ornează cu ciocolată topită, dar se poate orna și cu frișcă, fructe sau după placul fiecăruia.

Citit 999 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 03:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.