Pizza cu cartofi și rozmarin

Pizza cu cartofi și rozmarin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Este o pizza simplă și delicioasă, iar toppingul conține doar trei ingrediente: cartofi, sare și rozmarin (varianta clasică). Există și versiunea mai bogată care, pe lângă ingredientele de bază, conține și mozzarella.

Ingrediente: 300 g făină albă pentru pâine, 200 g făină de grâu, 9 grame drojdie uscată/ 30 g drojdie proaspătă, 250 ml apă călduță, 1 linguriță sare, 8 linguri ulei de măsline, 3-4 cartofi, 1 crenguță de rozmarin

Preparare aluat: amestecăm făina cu drojdia uscată și adăugăm treptat apă călduță amestecată cu uleiul de măsline. Frământăm până obținem un aluat elastic. În cazul în care aluatul mai cere apă, mai adăugați încă 1-2 linguri. Crestăm aluatul și îl lăsăm la dospit, într-un loc ferit de curenți de aer rece, pentru 60-90 de minute. Apoi îl împărțim în două bucăți egale și întindem fiecare bucată de aluat, ungem suprafața pizzei cu puțin ulei. Așezăm feliile de cartof, tăiate foarte subțire, le pudrăm cu sare și rozmarin și le stropim cu încă 1-2 lingurițe de ulei. Coacem pizza cu cartofi și rozmarin în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru circa 20-25 de minute.

Citit 465 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 08:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.