Inteligența Artificială a învățat să mimeze îngrijorarea

Inteligența Artificială a învățat să mimeze îngrijorarea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Mai țineți minte când Europa ne certa că România are MCV-ul în fundul curții constituționale?! Era o vreme așa de nasoală, de nu-ți venea să dai afară din casă nici măcar câinele de jucărie cu baterii cu Litiu-Ion. Între timp, iarna s-a mai potolit, primăvara a venit, prin metoda calendarului, iar Europa a lăsat-o și ea mai moale. Bașca s-a făcut 1 Martie, ziua în care sirenele lui Arafat au început să sune, cu număr ascuns, ca să le amintească românilor că nu există miniștri slab pregătiți, ci doar inteligență puțină și artificială.

În ședința de guvern de pe 1 Martie, premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat pe robotul Ion, un proiect realizat de specialiști români în Inteligența Artificială. Nici n-a apucat Ciucă să articuleze tradiționalele clișee sustenabile despre virtuțile și reziliența robotului, că Inteligența Sa Ion a început să se lamenteze: „Măi dragă, vreau să vă informez că sunt sărac și cinstit”. După care, vrând parcă să sugereze „rotativa” coaliției de guvernare, Ion a început să-și rotească scăfârlia asemeni robotului R2-D2 din „Războiul Stelelor”. Culmea ironiei este că prima reacție a venit din partea ministrului Lucian Bode: „Ăsta plagiază, am mai văzut filmu’ ăsta!”.

Analiștii politici spun că România avea nevoie de un astfel de robot, în pofida faptului că Ion nu știe să schieze și nici de golf n-a auzit. Dar dac-ați ști ce zâmbet larg avea, cât de inteligent tăcea și cu câtă îngrijorare îl privea pe Nicolae Ciucă, v-ați umple de speranță! Artificială, ce-i drept, dar tot speranță i se spune.

Citit 835 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 22:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.