Prăjitură cu iaurt și căpșune

Prăjitură cu iaurt și căpșune
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rețetă de weekend

Ingrediente: 5 ouă, 200 g zahăr, 200 g iaurt, 100 ml ulei, 200 g făină, 10 g praf de copt, 1 lingură coajă de lămâie, esență de vanilie, 250-300 g căpșuni + 1 lingură făină

Mod de preparare: Căpșunele se spală, se curăță de codițe și se taie în bucăți potrivite. Se pun într-o sită, să se scurgă bine de zeamă. Înainte de a le pune peste blat, se amestecă bine cu o lingură de făină. Albușurile se separă de gălbenușuri. Peste gălbenușuri se toarnă uleiul, iaurtul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Amestecăm bine până la omogenizare. Puteți folosi orice iaurt aveți la dispoziție și orice arome vă plac. Albușurile se mixează spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până bezeaua devine fermă și lucioasă. Turnăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor, la viteza cea mai mică a mixerului ori cu un tel. Cernem făina amestecată cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Turnăm compoziția într-o tavă (25/35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Repartizăm căpșunele în strat uniform pe toată suprafața. Dăm la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilație) pentru cca 30 de minute sau până prăjitura se rumenește ușor deasupra. Dacă o coaceți într-o tavă mai mică (20/30 cm), va ieși mai înaltă și va trebui să măriți puțin timpul de coacere. Prăjitura se scoate pe un grătar și se lasă la răcit cu tot cu hârtia de copt. Se porționează după dorință și se pudrează cu zahăr vanilat.

Este o prăjitură simplă și foarte gustoasă, la care puteți folosi orice fel de fructe, proaspete sau congelate. Chiar și cele din compot sunt foarte bune, doar să fie bine scurse de zeamă.

Citit 617 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 14:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.