Adela Popescu, vacanță alături de copii, în locurile natale

Adela Popescu, vacanță alături de copii, în locurile natale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adela Popescu a petrecut câteva zile în locul natal. Aceasta a mers cu copiii săi și a avut parte de zile pline, în care micuții s-au jucat și s-au bucurat de timpul petrecut cu verișorii lor. Vedeta le-a oferit câteva sfaturi şi mămicilor din comunitatea sa, după această experiență.

Adela Popescu este vedetă de televiziune, dar și mamă dedicată pentru cei trei băieți ai săi, cărora le-a oferit o vacanţă de câteva zile în locurile sale natale. Actriţa se dedică creșterii și educației celor trei băieți, alături de Radu Vâlcan, iar cei doi reușesc să facă o echipă pe cinste, atât în viața de zi cu zi, cât și în rolul de părinți.

În ultimele zile libere, vedeta a ales să meargă la bunici. Prezentatoarea a menționat că, de cele mai multe ori, părinții preferă să citească diverse cărți și să facă activități cu copiii lor pentru conectare, dar cei mici au nevoie de prieteni de vârsta lor, cu care să descopere lumea. Astfel, Adela Popescu i-a lăsat pe cei mici la joacă, alături de vecini sau verișori. Copiii s-au jucat și au descoperit o mulțime de lucruri singuri. "Suntem cu toții foarte preocupați și căutăm metode pentru o conectare cat mai profundă și de lungă durată cu copiii noștri. Citim cărți cu idei despre cum putem petrece timp de calitate cu ei. Și este foarte bine că ne preocupăm, pentru că real petrecem foarte mult timp împreună. Și aici apare de fapt problema, cred eu. A mea, cel puțin!

Ne-am întors acum de la Șușani, unde copilașii se trezeau, "ne conectam" cu pupici, cu mângâieri, cu drăgăleli. Nu prea mult, căci apoi mergeam cu toții la masă, unde le arătam dragostea noastră și prin grija cu care le pregăteam mâncarea, apoi fuga la joacă cu verișorii și vecinii. În astea două zile, trupa de șase copilaşi a scormonit prin pământ după râme, a construit căsuţă pentru melci și loc de joacă. Fiecare pe rând mai venea necăjit în brațele părinților când se julea sau când vreun partener de joacă îl nedreptăţea. Au mai venit să anunțe că şi-au udat adidaşii şi că vor rămâne desculţi. Atât. În rest, nu am știut de ei", a transmis Adela Popescu, pe rețelele de socializare.

Vedeta le îndeamnă pe mămici să-i lase liberi pe copii

Adela Popescu a menționat că ea și micuții s-au conectat în momentele importante, cum ar fi statul la masă, altfel copiii au fost alături de ceilalți prieteni ai lor. Vedeta consideră că este o problemă că micuții petrec prea mult timp alături de părinți, în loc să fie alături de cei de vârsta lor. Totodată, ea a putut să stea cu "gașca de adulți". "Ne-am conectat" doar în acele momente și pare că a fost suficient. Timpul de calitate l-au petrecut în gașca lor de copii. Și noi pe al nostru, în gașca noastră de adulți. Asta cred că este problema, copiii noștri petrec timpul lor liber cu părinții și nu cu alți copii, așa cum ar fi normal. Și pentru că este atât de mult și pentru că noi trebuie să fim pentru ei și exemplu de autoritate, dar să nu ne dispară nici spiritul ludic, să îi și sfătuim, dar și să jucăm fotbal desculți, să le punem muzica favorită și, după toate astea, să înţeleagă că și noi, adulții, avem limite și nevoie de timp pentru noi, să îi liniştim și să îi înțelegem pentru ceva ce tot noi le-am provocat, așa că pentru toate astea, da, avem nevoie să fim sfătuiți de specialiști cum să o facem mai bine… Căci unde mai găsim în ziua de azi găști?", şi-a încheiat postarea Adela Popescu.

Citit 883 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iunie 2023 07:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.