Pește întreg cu cartofi la cuptor

Pește întreg cu cartofi la cuptor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peștele se prepară foarte ușor, este gustos, aromat și poate fi gătit chiar și de începătorii în arta gastronomiei. Partea bună este faptul că nu trebuie să depunem mult efort pentru a obține o cină sau un prânz copios. Trebuie doar să curățăm solzii peștelui, să îi îndepărtăm intestinele și să îl spălăm cu apă rece, pentru a ne asigura că peștele este perfect pentru gătit.

Vă propunem astăzi un fel de mâncare ce impresionează prin savoarea gustului. Poate fi consumat alături de un sos pe bază de iaurt și cu salată proaspătă. Este o cină perfectă, aromată și delicioasă, care poate fi devorată la o masă cu prietenii sau alături de familie.

Ingrediente: 1 păstrăv (sau crap) de 1 kg eviscerat, 800 g cartofi, 5 căței de usturoi, 1/2 ardei iute, 2 crenguțe de rozmarin, 4 linguri ulei de măsline, 1/2 lămâie, 1/2 linguriță cimbru uscat, 3 fire mărar, 3 fire pătrunjel, sare și piper.

Ingrediente pentru sos: 200 g iaurt natural 2,5% grăsime, 2 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline,1 lingură suc de lămâie, 2 fire mărar, sare și piper.

Ingrediente pentru salată: 100 g mix frunze de salată, 2 linguri suc de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, sare.

Preparare: Taie cartofii rondele subțiri de 3-4 milimetri grosime și se tamponează peștele cu un prosop de hârtie, pentru ca pielea să iasă mai crocantă. Toacă mărunt usturoiul, cimbrul și ardeiul chili, apoi pune-le într-un bol, adaugă suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și amestecă. Pune în burta peștelui mărar, pătrunjel, felii de lămâie, condimentează peștele cu sare, unge-l cu jumătate din cantitatea de marinadă. Pune cartofii în tavă, adaugă marinada rămasă, amestecă și pune deasupra peștele. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 40-50 de minute sau până cartofii devin moi.

Între timp, pregătește sosul: răzuiește usturoiul, taie mărunt mărarul, adaugă-le în iaurt împreună cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și amestecă. Frunzele de salată condimentează-le cu puțină sare, toarnă suc de lămâie, ulei de măsline și amestecă cu mâinile, pentru că astfel nu zdrobești frunzele și acestea rămân fragede. Odată ce peștele și cartofii sunt gata, servește cu sos și salată.

Citit 880 ori Ultima modificare Luni, 10 Iulie 2023 16:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.