Dolly Parton reinterpretează piese rock celebre

Dolly Parton reinterpretează piese rock celebre
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Paul McCartney şi Ringo Starr i s-au alăturat cântăreţei country Dolly Parton, într-o nouă înregistrare a melodiei "Let It Be", de pe viitorul ei album, "Rockstar". În înregistrare mai apar Peter Frampton şi Mick Fleetwood de la Fleetwood Mac.

"Rockstar", care va fi lansat pe 17 noiembrie, va fi cel de-al 49-lea album de studio al lui Dolly Parton, conţine 30 de piese şi mai multe apariţii ale unor invitaţi speciali.

Albumul constă în principal din coveruri rock clasice, deşi Parton a scris şi câteva piese noi pentru proiect, printre care se numără single-ul "World on Fire" şi piesa promoţională "Bygones", cu Rob Halford de la Judas Priest. De asemenea, Parton a lansat deja coveruri ale pieselor "We Will Rock You/ We Are the Champions" de la Queen şi "Magic Man" de la Heart, cu Ann Wilson. Alte colaborări de pe viitorul album includ "Every Breath You Take" cu Sting, "Wrecking Ball" cu Miley Cyrus, "Heart of Glass" cu Debbie Harry de la Blondie, "Stairway to Heaven" cu Lizzo, "Don't Let the Sun Go Down on Me" cu Elton John.

Dolly Parton a fost inclusă anul trecut în Rock&Roll Hall of Fame. Ea a respins iniţial nominalizarea, invocând lipsa de experienţă în ceea ce priveşte genul rock. "Chiar dacă sunt extrem de flatată că am fost nominalizată pentru Rock&Roll Hall of Fame, nu simt că am câştigat acest drept", a spus ea. S-a răzgândit, însă, la scurt timp. "Bineînţeles că voi accepta. Le mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine. Voi continua să muncesc din greu şi voi încerca să mă ridic la înălţimea onoarei".

Paul McCartney a scris "Let It Be” aproape de finalul existenţei formaţiei The Beatles, la sfârşitul anilor 1960, iar piesa a dat în cele din urmă numele ultimului album lansat de grup. Cântecul a fost inspirat de un vis pe care McCartney l-a avut despre mama sa, Mary. "Let It Be" a ajuns rapid pe locul 1 în SUA şi pe locul 2 în Marea Britanie, iar de atunci a fost preluat de mai mulţi artişti legendari, precum Aretha Franklin, John Denver şi Bill Withers.

McCartney şi Starr au lucrat împreună în mai multe ocazii în ultimii ani. Foştii membri ai trupei The Beatles au cântat ultima dată împreună live la Los Angeles în 2019, când Starr a apărut ca invitat-surpriză la ultimul spectacol din turneul lui McCartney.

Citit 532 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 August 2023 13:33

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 26 August 2023 23:13
    5.13.211.***
    e chiar draguta dolly parton! mereu am apreciat-o! chiar si cand juca in serialul hannah montana! rolul matusii lui miley stewart! acum depinde cum o vede lumea! multi o vad ca fiind o pipita! si nimic altceva! sau mai bine zis spus! o hoasca batrana! dar eu zic spun ca e mai mult decat atat!
    0
    0
  • postat de Un nostalgic….
    Sâmbătă, 26 August 2023 17:02
    82.76.59.***
    Beatles, trupa care a revolutionat muzica anilor 60, trupa ce va ramane mereu in inima celor contemporani cu ei…trupa tineretii noastre….
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.