„The Crown”, în versiune daneză

„The Crown”, în versiune daneză
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Viaţa fostei regine a Danemarcei, Margrethe a II-a, care tocmai a abdicat în favoarea fiului ei cel mare, actualul Frederik al X-lea, va face obiectul unui serial, informează News.ro. "„Af Guds nåde" („Prin graţia lui Dumnezeu") este o poveste importantă care ne priveşte pe toţi danezii, spusă din punctul de vedere al familiei regale daneze şi centrată pe Margrethe", a declarat producătorul Pernille Bech Christensen de la TV2, citată într-un comunicat de presă.

Acțiunea serialului, care se află în dezvoltare de 18 luni de către TV2 şi Sam Productions, compania din spatele serialului politic "Borgen", va începe în 1940, anul în care s-a născut Margrethe a II-a, şi o va urmări pe aceasta de-a lungul diferitelor perioade din viaţa sa. "Este povestea unei familii, a unei instituţii şi a unui anacronism care se străduieşte să rămână relevant în vremurile moderne", a continuat Bech Christensen.

La fel ca şi serialul Netflix "The Crown", "By the Grace of God" va fi un ecou al transformărilor suferite atât de familia regală, cât şi de societatea daneză. Filmările ar urma să înceapă în 2025.

Familia regală daneză este extrem de populară în această ţară scandinavă. Regina, ea însăşi designer de decoruri şi costume, şi-a văzut deja viaţa pusă în scenă într-un musical intitulat "Margrethe".

Citit 514 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 21:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.