“Expend4bles”, cele mai multe nominalizări la Zmeura de Aur

“Expend4bles”, cele mai multe nominalizări la Zmeura de Aur
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

“Expend4bles”, cel de-al patrulea film al francizei “The Expendables”, a primit cele mai multe nominalizări - şapte - la cea de-a 44-a ediţie a Razzie Awards (Zmeura de Aur), premii care “recompensează” cele mai neinspirate pelicule şi interpretări actoriceşti, potrivit revistei de specialitate Variety, citată de Agerpres.

Pe locul al doilea, cu cinci nominalizări, se află “The Exorcist: Believer”, o reluare a clasicei serii horror, şi “Winnie the Pooh: Blood and Honey”, o versiune sângeroasă a poveştii ursuleţului amator de miere. Filmele cu supereroi şi cu bugete generoase “Shazam! Furia zeilor” - din universul DC - şi “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” - din universul Marvel - au primit fiecare câte patru nominalizări.

La categoria “cel mai prost actor” au fost nominalizaţi Russell Crowe (“Exorcistul papei”), Vin Diesel (“Fast X”), Chris Evans (“Ghosted”), Jason Statham (“Meg 2: Confruntare în adâncuri”) şi Jon Voight (“Mercy”).

În categoria “cea mai proastă actriţă”, și-au găsit loc Ana de Armas (“Ghosted”), Megan Fox (“Johnny & Clyde”), Salma Hayek (“Magic Mike's Last Dance”), Jennifer Lopez (“Mama”) şi Helen Mirren (“Shazam! Furia zeilor”).

La ediţia de anul trecut, “Blonde”, în regia lui Andrew Dominik, a primit cele mai multe nominalizări - opt - şi a fost desemnat “cel mai prost film”. Tot anul trecut, organizatorii Razzie Awards au fost nevoiţi să-şi ceară iertare după ce au nominalizat-o pe Ryan Kiera Armstrong, în vârstă de 11 ani, în categoria “cea mai proastă actriţă”, pentru interpretarea din remake-ul horror “Firestarter”, notează Agerpres.

Și tot în 2023, organizatorii Razzies au fost nevoiţi să-şi ceară iertare şi pentru crearea unei categorii care poartă numele lui Bruce Willis. După ce în ultimii ani a fost protagonistul a numeroase filme de acţiune lansate direct pe DVD, actorul a fost nominalizat atât de des la Zmeura de Aur, încât organizatorii au creat categoria “cea mai proastă interpretare a lui Bruce Willis într-un film din 2021”. După ce Willis şi familia acestuia au dezvăluit public că actorul suferă de afazie, o tulburare a capacităţii de comunicare ca urmare a unor leziuni cerebrale, Razzies au renunţat la această categorie.

Nominalizările la Zemura de Aur, premiu fondat în 1981, sunt în prezent stabilite de un comitet de selecţie după care membrii îşi exprimă preferinţele prin vot. Statutul de membru al Razzies se obţine în urma achitării unei taxe anuale de 40 de dolari sau a unei taxe pe viaţă în cuantum de 500 de dolari.

“Câştigătorii” Zmeurei de Aur 2024 vor fi anunţaţi în ajunul galei Oscar, pe 9 martie.

Citit 524 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 14:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.