Alain Delon, plasat sub protecţie judiciară. Amurgul unui „zeu”

Alain Delon, plasat sub protecţie judiciară. Amurgul unui „zeu”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Alain Delon, fostul star al cinematografiei franceze și mondiale, acum în vârstă de 88 de ani, a fost plasat sub protecţie judiciară de un judecător de protecţie, cunoscut anterior sub numele de judecător de tutelă, informează filmnow.ro.

În cadrul sistemului francez de protecţie a justiţiei, persoana în cauză poate efectua singură toate actele, cu excepţia celor mai importante, care trebuie încredinţate unui mandatar desemnat, cum ar fi vânzarea unui imobil, scrie News.ro. Misiunea mandatarului este de a-l ajuta pe Alain Delon în ceea ce priveşte îngrijirea medicală şi alegerea medicilor.

Decizia a fost comunicată familiei luni dimineaţă. "Ar trebui să fim foarte mulţumiţi de această decizie", a declarat Maître Frank Berton, avocatul lui Anouchka Delon, fiica actorului. Maître Bouzrou, avocatul lui Hiromi Rollin, fosta "doamnă de companie" a actorului, a calificat-o drept o "decizie excelentă": "Acest lucru va permite unei terţe părţi să îl asiste pe domnul Alain Delon în îngrijirea sa medicală. Judecătorul a considerat că era necesar să îi excludă pe copiii Delon din a coordona îngrijirile medicale ale tatălui lor".

Anthony Delon, fiul actorului francez, a comentat, de asemenea, decizia. "Dacă acest lucru poate pune lucrurile în ordine şi îi poate împiedica pe avocaţi să vorbească despre boala tatălui meu fără să consulte măcar dosarele, este un lucru bun. Această controversă medicală va lua sfârşit o dată pentru totdeauna", a declarat el pentru BFM TV.

Această nouă evoluţie vine într-un moment special, potrivit sursei citate. La 9 ianuarie, Maître Ayela, avocatul lui Alain Delon şi al lui Anouchka la acea vreme, a depus un denunţ la Parchetul din Montargis, înainte de a fi înlăturat din dosar. În urmă cu câteva zile, Frank Berton a făcut acelaşi lucru şi a cerut intervenţia justiţiei.

Atunci când o persoană este plasată sub tutelă - ceea ce nu este cazul aici - totul este controlat de tutorele desemnat, nu numai îngrijirea medicală, ci şi cheltuielile şi toate celelalte decizii zilnice.

Citit 1090 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2024 13:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.