Xena și Gabrielle, după (mai bine de) 20 de ani

Xena și Gabrielle, după (mai bine de) 20 de ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Din 1995, timp de șase sezoane, pe ecranele din multe țări ale lumii a apărut un serial care s-a dovedit a fi un fenomen. "Xena, prințesa războinică" a fascinat milioane de telespectatori, inclusiv din România. Protagonista Xena, jucată de Lucy Lawless, și prietena ei fidelă, Gabrielle (Renee O'Connor), s-au reunit, zilele trecute, cu ocazia unui eveniment dedicat fanilor serialului. Nu au fost doar ele, ci și Joxer, interpretat de Ted Raimi, potrivit FilmNow.

Serialul "Xena, prințesa războinică" a fost plasat în urmă cu câțiva ani de revista TV Guide pe locul 9 în "25 Top Cult Shows Ever". Show-ul a devenit unul dintre cele mai apreciate, iar aventurile frumoasei războinice au marcat generații de telespectatori, care au crescut urmărind-o pe Xena la televizor.

În prezent, Lucy Lawless, care are aproape 56 de ani, lucrează la al patrulea sezon al serialului "My Life Is Murder". Joacă rolul Alexei Crowe, un detectiv privat care rezolvă crime. În ianuarie 2024, Lucy și-a prezentat, la Sundance Film Festival, primul ei film, documentarul "Never Look Away", despre povestea unei corespondente CNN de război, fotojurnalista Margaret Moth.

Dacă rolul principal din "Xena" a devenit unul emblematic pentru Lucy Lawless, nici în cazul altor actori implicați în proiect situația nu a fost diferită. Pentru Renee O'Connor, acum în vârstă de 53 de ani, rolul lui Gabrielle rămâne cel mai important din carieră.

La fel este și pentru Ted Raimi, interpretul lui Joxer – un autodeclarat războinic, deloc priceput în luptă, care mai mult le încurca și le enerva foarte tare pe Xena și Gabrielle, însă avea o inimă de aur. A apărut în 42 de episoade, între 1996 și 2001.

Citit 562 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Februarie 2024 21:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.