Moana și semizeul Maui, într-o nouă aventură

Moana și semizeul Maui, într-o nouă aventură
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sequelul animației „Moana” (tradusă, uneori, în România și ca „Vaiana”) ar putea avea premiera anul acesta, în noiembrie, fiind un titlu diferit de filmul live-action omonim, cu dată de lansare în România pe 27 iunie 2025. Animația „Moana 2” a fost dezvoltată inițial ca serial TV, dar a devenit un lungmetraj pentru că Bob Iger a fost impresionat de filmări, scrie Variety, citată de Cinemagia.

Directorul general al Companiei Disney, Bob Iger, a dezvăluit vestea că o continuare se va lansa în luna noiembrie, înainte de prezentarea rezultatelor Disney pentru primul trimestru al anului fiscal 2024. „Moana rămâne o franciză incredibil de populară”, a declarat Iger. „Abia așteptăm să vă oferim mai multe despre Moana și Maui atunci când «Moana 2» va ajunge în cinematografe în luna noiembrie”, potrivit sursei citate.

Conform sinopsisului furnizat de către Disney, „Moana 2” va duce publicul într-o „nouă călătorie de proporții cu Moana, Maui și un echipaj nou-nouț de marinari improbabili. După ce primește un apel neașteptat din partea strămoșilor ei călăuzitori, Moana trebuie să călătorească pe mările îndepărtate ale Oceaniei și în ape periculoase, demult pierdute, pentru o aventură diferită de tot ceea ce a înfruntat vreodată”...

„Moana” a devenit un succes pentru Disney, generând peste 680 de milioane de dolari la box office. Musicalul de animație a revenit în atenție odată cu lansarea pe platforma Disney+, cu 1 miliard de ore de vizionare anul trecut.

„Moana 2” este separat de remake-ul live-action al studioului, care se află în prezent în lucru cu Dwayne Johnson din nou în rolul semizeului tatuat Maui. Se așteaptă ca Auli'i Cravalho, care i-a dat voce lui Moana în filmul din 2016, să își reia rolul în continuarea animației. Dar ea nu se va întoarce ca personaj titular în versiunea live-action, deși va fi producător executiv.

Decizia lui Iger de a aduce „Moana 2” în cinematografe vine după un an 2023 dificil pentru Disney la box office, scrie Variety. Filmul „Wish” („Dorința”) al Disney Animation s-a alăturat unui lung șir de eșecuri, în frunte cu „Indiana Jones și cadranul destinului”. Pe de altă parte, „Elementar”, de la Pixar, a avut probleme la început, dar, în cele din urmă, și-a revenit, cu 496 de milioane de dolari încasări la nivel global.

Citit 1234 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2024 14:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.