Au descoperit „limbaj discriminatoriu” în filmul „Mary Poppins”

Au descoperit „limbaj discriminatoriu” în filmul „Mary Poppins”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ratingul de vârstă al filmului “Mary Poppins”, realizat în 1964, a fost majorat în Regatul Unit din cauza “limbajului discriminator”, scrie publicaţia de specialitate Variety. British Board of Film Classification a ridicat ratingul pentru vizionarea în cinema al acestui film Disney de la "U", care înseamnă că nu conţine "material ce ar putea ofensa sau răni”, la “PG” din cauza “limbajului discriminatoriu”.

Agerpres notează că, deşi BBFC nu a dezvăluit exact limbajul care a dus la reevaluarea peliculei, Daily Mail a relatat că modificarea e motivată de folosirea unui termen insensibil rasial pentru Khoekhoe, o comunitate indigenă din Africa de Sud. Potrivit Daily Mail, cuvântul este folosit de două ori în film de amiralul Boom (Reginald Owen), o dată atunci când se referă la coşarii ale căror chipuri sunt acoperite de funingine.

În varianta originală “Mary Poppins”, Julie Andrews interpretează o bonă cu puteri magice, iar Dick Van Dyke, rolul amicului ei, Bert. Filmul a devenit un fenomen imediat după lansare, a fost ulterior adaptat într-un musical pe Broadway şi a avut parte de o continuare, “Mary Poppins Returns”, în 2018.

Din distribuţia acestui sequel a făcut parte Emily Blunt, în rolul Mary Poppins, alături de Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Colin Firth şi Meryl Streep. Van Dyke a avut o apariţie specială în această continuare, în rolul unchiului personajului interpretat de Firth.

Citit 630 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 10:07

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Io
    Duminică, 03 Martie 2024 13:32
    5.13.208.***
    ??? Doamne Dumnezeule ce a ajuns NE00menia ~ "STRÂMBĂTATEA" de kre ne vorbea tanti Maria Cociorvan

    A ajuns "?@NUÎ00RMÎALITATEA???" să fie considerată/promovată k fiind NORMALITATE & viceversa...NORMALITATEA să fie ostracizată/hulită/considerată k fiind ANORMALITATE...?

    Trezirea OAMENI BUNI
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.