Remember. Graham Greene (1904-1991)

Remember. Graham Greene (1904-1991)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Scriitorul, dramaturgul și criticul literar Graham Greene s-a născut pe 2 octombrie 1904, la Berkhamsted, Anglia. A studiat la Balliol College, Oxford. După absolvire, a fost redactor la "The Times" din Londra. Primul său roman, "Omul dinăuntru", a apărut în 1929.

Deși volumul a fost bine primit, succesul lui Greene a venit abia cu al patrulea roman, "Expresul de Stambul", în 1932, carte după care s-a făcut celebrul film "Orient Express". După o călătorie în Liberia, în 1935, Greene, cinefil împătimit, devine critic de film la prestigioasa publicație "The Spectator", unde, din 1940, a fost şi redactor literar. Pe lângă romane, Graham Greene a publicat mai multe volume de nuvele, cărți de călătorie, piese de teatru și biografii, sute de eseuri, cronici literare și de film.

A primit două înalte distincții ale Marii Britanii: The Order of Merit și Companion of Honour. În 1969, statul francez i-a conferit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare. 

Citit 490 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2024 12:01

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro