Remember. Maria, principesă de Hohenzollern (1870-1874)

Remember. Maria, principesă de Hohenzollern (1870-1874)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Maria, principesă de Hohenzollern, s-a născut pe 8 septembrie 1870, la București. Maria a fost unicul copil al Regelui Carol I al României şi al soţiei sale, Regina Elisabeta. Prima prinţesă a României a fost un copil considerat precoce din punct de vedere intelectual. Prințesa nu putea moşteni tronul din cauza legii salice, care le interzicea femeilor acest lucru, însă primul moştenitor masculin ar fi urmat să preia tronul.

Pe 24 martie 1874, cu o săptămână înainte de Paştele Ortodox, prinţesa s-a îmbolnăvit de scarlatină, în timpul unei epidemii care bântuia Capitala. A fost transportată la Castelul Peleş, pentru tratament. Viaţa micuţei principese a fost curmată prematur, pe 9 aprilie 1874, la Castelul Peleș din Sinaia.

Principesa Maria a fost înmormântată în grădina Palatului Cotroceni, cu funeralii regale. Au fost primele funeralii ale dinastiei naționale a României. Rămășițele prințesei au fost exhumate în 1916, la moartea Reginei Elisabeta, pentru a fi îngropată împreună cu aceasta la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 540 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 11:28

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro