Sentință după incidentul care a șocat Hollywood-ul

Sentință după incidentul care a șocat Hollywood-ul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu executare, pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost împuşcată în timp ce actorul Alec Baldwin manevra o armă în timpul turnării filmului, în 2021, relatează Reuters, citată de News.ro. În martie, Gutierrez (27 de ani) a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă pentru că a încărcat din greşeală un glonţ real într-un revolver pe care Baldwin îl folosea pe un platou de filmare din Santa Fe, New Mexico.

Incidentul a şocat Hollywoodul. A fost prima dată în timpurile moderne când un membru al echipei de filmare sau al distribuţiei a fost ucis de un glonţ real, încărcat din greşeală într-o armă. Moartea Halynei Hutchins a făcut, iniţial, ca în producţiile de film şi televiziune din Statele Unite să nu mai fie folosite arme de foc reale şi muniţie oarbă. Doi ani şi jumătate mai târziu, multe dintre ele le folosesc din nou, datorită efectelor realiste pe care le produc, potrivit armurierilor.

Hutchins a fost împuşcată mortal atunci când Baldwin a îndreptat pistolul spre directoarea de imagine şi l-a armat în timp ce aceasta pregătea o scenă. Procesul lui Alec Baldwin este programat pentru 10 iulie, după ce, în ianuarie, un mare juriu l-a pus sub acuzare pentru omor involuntar prin imprudenţă.

Citit 696 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2024 10:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.