Și „desenele animate” fac concedieri

Și „desenele animate” fac concedieri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pixar Animation Studios, companie Disney, va concedia 175 de angajaţi, aproximativ 14% din forţa de muncă a studioului, în timp ce CEO-ul Bob Iger se concentrează pe calitatea conţinutului, nu pe cantitate.

Când cinematografele s-au închis în timpul pandemiei, Disney a încercat să completeze noul serviciu de streaming Disney+ cu mai mult conţinut, extinzându-şi echipele creative şi trimiţând filme de teatru direct în digital. Decizia i-a determinat pe părinţi să caute noi titluri Disney în streaming, nu în cinematografe, chiar şi atunci când Disney a optat ca firmele să revină pe marele ecran.

Drept urmare, niciun film de animaţie Disney de la Pixar sau Walt Disney Animation nu a generat mai mult de 480 de milioane de dolari la box office-ul global din 2019. Pentru comparaţie, chiar înainte de pandemie, ”Coco” a generat 796 de milioane de dolari, în timp ce ”Incredibilii 2” a obţinut 1,24 miliarde de dolari, iar ”Toy Story 4” a câştigat 1,07 miliarde de dolari la box office-ul global.

Cu Iger din nou la cârmă, Pixar se va reorienta asupra lansărilor în cinematografe şi se va îndepărta de seriale scurte pentru Disney+.

Citit 501 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 22:47

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de un cetatean
    Duminică, 26 Mai 2024 04:17
    188.26.245.***
    Exista un adevarat val de prosti in managent care nu inteleg ca 2024 nu e 2018, si ca nu a fost doar pandemia, a trecut timpul, s-a schimbat o epoca. Acesti indivizi tin ei mortis sa ne intoarca inpoi de unde am plecat. Evident ca nu exista asa ceva. Asta este o chestiune elemntara. Asta e nivelul.
    2
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.