Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 250 g zahăr tos, 250 ml lapte cu 3,5% grăsime, 50 ml ulei vegetal cu gust neutru, 220 g faină albă tip 000, 10 g praf de copt, 80 g cacao de bună calitate.
Ingrediente pentru cremă: 350 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime, 80 g zahăr pudră, 20 g zahăr vanilat, 80 g miere, 10 g gelatină, 50 ml apă rece, 500 g mascarpone la temperatura camerei.
Ingrediente pentru crema de ciocolată: 150 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime, 150 g ciocolată cu lapte de bună calitate.
Mod de preparare pentru blat: Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt (44/35 cm). Cernem făina împreună cu cacaua și praful de copt. Într-un castron, punem ouăle împreună cu sarea și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul. Adăugăm și compoziția de făină și mixăm până obținem o compoziție fină, fără cocoloașe. Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-17 minute. Scoatem din cuptor si lăsăm să se tempereze, după care punem blatul pe un grătar să se răcească. Când s-a răcit, îl tăiem în două.
Mod de preparare pentru cremă: Punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă rece pentru 10 minute. Mixăm la viteză mică mascarponele împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilat și mierea, până se omogenizează. Adăugăm gelatina hidratată, topită și fierbinte peste mascarpone și mixăm rapid, până se încorporează perfect. Turnăm smântâna pentru frișcă peste compoziția de mascarpone și mixăm până obținem o cremă fină. Oprim o lingură de cremă. Presăm ușor, astfel încât să facă priză.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată: Punem smântâna la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute, după care omogenizăm. Turnăm crema peste și nivelăm, după care dăm la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte. Îndepărtăm inelul tăiem felii și servim.