Un naufragiat afirmă că a plutit în derivă, în Pacific, timp de 16 luni de zile

Un naufragiat afirmă că a plutit în derivă, în Pacific, timp de 16 luni de zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat foarte slăbit, a cărui ambarcaţiune a eşuat pe un atol (este o formațiune geologică de formă mai mult sau mai puțin circulară care înconjoară o lagună formată din depunerea scheletelor de corali), în Pacific, afirmă că a plecat din Mexic în septembrie 2012, că a plutit în derivă timp de 16 luni şi că un însoţitor nu a reuşit să supravieţuiască, relatează AFP.

Bărbatul, cu părul lung şi barbă, a fost descoperit joi, după ce ambarcaţiunea sa, cu o lungime de şapte metri, echipată cu motoare fără elice, a fost reperată de locuitori pe atolul Ebon. "Nu se află într-o stare fizică bună, dar se reface", a declarat pentru AFP Ola Fjeldstad, un student norvegian la antropologie care efectuează cercetări pe atol, contactat telefonic.

Bărbatul prezintă o tensiune arterială scăzută, dar nu pare în pericol. El poate să meargă. "I-am dat multă apă, prinde putere", a spus Fjeldstad. "Ambarcaţiunea este foarte avariată, arată că a stat mult timp pe apă", a adăugat el.

Naufragiatul, purtând doar lenjerie intimă uzată, afirmă că a plecat din Mexic, către El Salvador, în septembrie 2012, împreună cu un însoţitor, care a murit pe mare în urmă cu câteva luni, în circumstanţe încă necunoscute. El ar fi parcurs peste 12.000 de kilometri.

Vineri erau cunoscute puţine detalii despre periplul bărbatului, care vorbeşte doar spaniolă. Numele acestuia ar fi Jose Ivan şi ar fi supravieţuit mâncând ţestoase, păsări şi peşte şi bând sânge de ţestoasă, atunci când nu ploua.

Citit 1852 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2014 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.