Antena 3, amendată de CNA pentru emisiunile privind propunerea de demitere a lui Horia Georgescu

Antena 3, amendată de CNA pentru emisiunile privind propunerea de demitere a lui Horia Georgescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CNA a amendat cu 20.000 de lei televiziunea Antena 3, pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului în emisiunea "Sinteza zilei" şi în programele de ştiri din 13 şi 14 aprilie, în care a fost prezentată petiţia iniţiată de Jurnalul Naţional privind demiterea preşedintelui ANI, Horia Georgescu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a revenit, în şedinţa de marţi, asupra emisiunilor de ştiri şi dezbatere difuzate pe 13 şi 14 aprilie la Antena 3 şi asupra emisiunii "Sinteza zilei" din 6 februarie, după ce în şedinţa de joia trecută niciuna dintre propunerile de sancţiune făcute în acest caz nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

Astfel, votul a fost reluat în şedinţa de marţi, pentru două propuneri - amendă de 10.000 de lei (făcută de Christian Mititelu) şi amendă de 20.000 de lei (făcută de Narcisa Iorga), cea din urmă întrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

"Pentru" aplicarea amenzii de 20.000 de lei au votat membrii CNA Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda şi Laura Georgescu, în timp ce "împotrivă" au votat Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Amenda a fost aplicată pentru emisiunile de ştiri şi dezbatere difuzate pe Antena 3 pe 13 şi 14 aprilie, care au avut ca subiect solicitarea şi petiţia privind demisia preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu.

Citit 1265 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Mai 2014 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.