România trece la televiziunea digital terestră din 2015

România trece la televiziunea digital terestră din 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi nu este alternativa mult aşteptată de români întrucât limitarea tehnică a unui multiplex de emisie este destul de mare, recepţionarea canalelor DVB-T2 va necesita anumite costuri din partea utilizatorilor.

Conform directivelor Uniunii Europene, România nu are voie să acorde vreo subvenţie cetăţenilor pentru achiziţionare echipamentelor pentru recepţionarea canalelor digitale transmise în sistem DVB-T sau DVB T2, conform economica.net.

Astfel, dacă nu aveţi un televizor care să decodeze semnalul DVB T2 nu trebuie să îl schimbaţi, ci mai degrabă să achiziţionaţi un receptor DVB T2 al cărui preţ porneşte de la 145 lei, iar pentru a recepţiona canalele aveţi nevoie de o antenă al cărei preţ porneşte de la 30 de lei.

România va trebui să treacă la televiziunea digitală până pe data de 17 iunie 2015.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat la începutul lunii decembrie anunţul şi caietul de sarcini pentru licitaţia privind acordarea celor două multiplexuri de televiziune digitală naţionale nealocate în procedura precedentă, precum şi a 40 de multiplexuri regionale şi 19 locale, mai relatează economica.net.

 
Citit 5252 ori Ultima modificare Luni, 22 Decembrie 2014 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.