Festivalul "Rock la Dunăre" 2015/ Programul zilei de vineri şi tot ce trebuie să ştii

Festivalul "Rock la Dunăre" 2015/ Programul zilei de vineri şi tot ce trebuie să ştii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Timp de trei zile, Galaţiul devine pentru a doua oară capitala europeană a muzicii rock. Pe 19, 20 şi 21 iunie se desfăşoară, pe Stadionul "Dunărea", cea de-a doua ediţie a Festivalului "Rock la Dunăre", eveniment aşteptat cu nerăbdare de toţi fanii acestui gen de muzică din Galaţi, dar şi din alte oraşe din ţară. Vor concerta 15 trupe (câte cinci în fiecare seară) din România, dar şi din ţări europene traversate de Dunăre.

Cel mai aşteptat moment al festivalului va fi, cu siguranţă, legendara trupă britanică Jethro Tull. Trupa a mai concertat în România şi anul trecut, în aceeaşi zi ca şi acum, pe 20 iunie.

Capete de afiş sunt şi alte grupuri cu mii de fani din România. Cristi Minculescu vine pentru a doua oară la "Danube Rock Festival", de data aceasta, alături de Iris.  Vor mai concerta Dan Andrei Aldea (Sfinx), Cargo, Trooper, Viţa de vie, Desperado, The R.O.C.K - AC/DC Tribute Band, Metrock, Coffeeshock Company (Austria), SpeakFloyd, Rolin Humes (Croaţia), Freestay şi Florin Ristei - cel care a câştigat una dintre ediţiile X Factor, Transexpres, Vasco the Patch şi Poduene Band (Bulgaria).

Bilete pentru toate buzunarele

Festivalul este organizat de Teatrul Muzical „N. Leonard” din Galaţi, Fundaţia Culturală Phoenix şi, bineînţeles, Primăria  Galaţi.

Preţul biletelor este accesibil: 21,6 lei cu reducere pentru elevi şi studenţi, 32,4 lei preţ întreg, iar un abonament pentru toate cele trei seri costă 54 de lei. Biletele şi abonamentele se pot procura de la casa de bilete a Teatrului Muzical, dar de vineri, 19 iunie, începând cu ora 12,00, vor fi puse în vânzare direct la Stadionul "Dunărea", ne-a anunţat la conferinţa de presă, directorul instituţiei organizatoare, Teodor Niţă.

Fără băuturi "la pachet", cu muzica la iarba verde

Festivalul va începe în fiecare zi la ora 18,00, iar intrarea pe stadion se va face de la ora 17,00. "Deşi am încercat să obţinem o dispensă, suntem nevoiţi să încheiem programul, în fiecare seară, la ora 23,00, pentru a nu-i deranja pe cei care locuiesc în zonă. Suntem în căutarea unei locaţii în care să ne putem întinde cu spectacolele până mai târziu în noapte, pentru că un festival rock înseamnă şi spectacol de lumini. Şi anul trecut s-au primit reclamaţii că am deranjat, şi anul acesta suntem siguri că vor fi oameni nemulţumiţi", a mai spus spus directorul Teatrului Muzical.

Concertele se vor desfăşura pe iarbă, fără să se mai monteze scaune ca anul trecut şi fără să se folosească tribunele.

Spectatorii nu vor avea voie cu băuturi şi mâncare aduse de-acasă, întrucât vor fi deschise chioşcuri în incinta stadionului.

"Publicul gălăţean, cel mai frumos"

La conferinţa de ieri a participat şi preşedintele Fundaţiei Culturale "Phoenix", Paul Nancă, acesta susţinând că a organizat festivaluri în toată ţara, dar nicăieri nu a găsit un public la fel ca îin oraşul de la Dunăre: "Publicul din Galaţi este cel mai frumos. Am văzut anul trecut oameni de la cinci ani, poate şi mai mici, până la 75 de ani. S-au manifestat frumos, civilizat. Este singurul festival rock din ţară fără niciun fel de incident neplăcut", a precizat organizatorul.

Programul zilei de vineri

Astăzi vor concerta trupe foarte cunoscute în România - Viţa de vie, dar şi proaspăt reuniţii Cristi Minculescu şi Iris, care au cântat de curând în această formulă la Cluj, dar şi pe Litoral, spre bucuria fanilor. Lor li se vor alătura The R.O.C.K şi  Metrock, dar şi Coffeeshock Company, trupă care a evoluat şi anul trecut pe scena festivalului gălăţean.

Viţa de Vie

În anul 1996, s-a fondat trupa Viţa de Vie, grup de rock alternativ cu influenţe rap, hardcore, jazz şi reggae, îmbinate într-un mod original, care în spectacolele live fac publicul să uite complet de problemele cotidiene. De asemenea, trupa se poate mândri cu premiul OTTO pentru cea mai bună formaţie, acordat de revista Bravo, în anul 2000. Trupa s-a implicat în diferite campanii sociale, cum ar fi, „Deschide-ţi inima" - împotriva discriminării persoanelor afectate cu virusul HIV sau „Îmi pasă”, pentru Asociaţia UpDown. În prezent trupa este formată din Adrian Despot (voce, chitară), Adrian Ciuplea (chitară bas), Cezar Popescu (chitară), Sorin Tănase (tobe) şi Mihai Ardelean (clape).

Legendara trupă Iris

Prima seară a Festivalului „Rock la Dunăre” se va încheia cu un recital extraordinar, oferit de formaţia Iris, în formula completă ce a consacrat legenda rockului românesc. Cristi Minculescu şi Iris vor fi pe aceeaşi scenă şi vor interpreta piesele pe care le-ai fredonat de mii de ori, live şi pline de energie. După ce au susţinut concerte la Cluj şi Târgu Mureş, a venit rândul Galaţiului să aibă onoarea de a fi gazda spectacolului oferit de Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Boro, Relu Marin şi Cristi Minculescu, cu a sa voce inconfundabilă, care a dat marcă celui mai iubit grup rock din România.

În septembrie 2012, Cristi Minculescu a părăsit formaţia Iris, după 32 de ani de activitate, şi a plecat în Germania, unde a demarat un alt proiect muzical, o trupă rock, tot cu nume de floare - Lotus. El a afirmat că în toată această perioadă a păstrat colaborările artistice din ţară. Iată că acum, după ce Rafael a părăsit trupa, Cristi şi-a reluat, anul acesta, postul de solist al grupului, lucru ce i-a făcut fericiţi pe miile de fani.

Astfel, în această seară, pe lângă celebrul salut al interpretului „Bună seara, prieteni!”, cei prezenţi vor putea asculta piese de legendă precum: „Somn Bizar”, „Noaptea”, „Strada ta”, „Să nu crezi nimic”, „Ultimul mic dejun al lui Bon”, „Baby”, „Totul sau nimic”, „De vei pleca”, „Vino pentru totdeauna”, etc.

Mesaj pentru fani

Odată cu revenirea în trupă, Cristi Minculescu speră să-şi poată îndeplini marea dorinţă de a sărbători 50 de ani de activitate a trupei Iris şi să-i facă fericiţi pe toţi cei care iubesc muzica lor. „ Este clar că fără public, fără fanii noştri nu am fi rezistat atâţia ani. Ei au fost mereu alături de noi în toate momentele prin care am trecut de-a lungul timpului: fie că au fost bune sau mai puţin bune. Pentru asta le mulţumim din suflet şi vrem să rămână, în continuare, alături de noi. Noi facem muzică pentru ei, iar numele Iris le aparţine”, scrie solistul, pe pagina oficială a trupei.

Coffeeshock Company

Coffeeshock Company este o formaţie din Austria care cântă pe scenele europene din 2010. Rock, reggae, rap şi funck sunt stilurile pe care trupa le infuzează într-un sunet unic. Nici versurile nu sunt scrise într-o singură limbă: cei şase băieţi cântă în germană, italiană şi croată. Gălăţenii s-au bucurat de energia şi muzica lor şi la prima ediţie a "Danube Rock Festival".  

       

Citit 5867 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Iunie 2015 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.