Un copil născut „fără creier” a uimit medicii după ce a rostit primul cuvânt
Foto: Sursa foto: Daily Mail

Un copil născut „fără creier” a uimit medicii după ce a rostit primul cuvânt
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Aaron Murray, un băieţel care s-a născut în urmă cu doi ani cu boala Holoprosencephaly (HPE), i-a uimit pe medici, după ce a rostit primul cuvânt.

Emma Murray este o tânără mamă, în vârstă de doar 24 de ani, care a născut un băieţel bolnav de Holoprosencephaly, scrie Daily Mail. Aaron a fost diagnosticat cu această boală rară chiar la naştere. Creierul unui astfel de copil nu este unul complet, chiar dacă o astfel de persoană se poate mişca singură şi poate respira. Medicii i-au spus Emmei că în câteva minute copilul poate muri şi astfel totul a fost urgentat, pentru a-i putea face micuţului botezul în maternitate. Aaron s-a născut cu doar un trunchi cerebral (creierul băiatului nu are dezvoltată una dintre emisfere).

Doi ani mai târziu, Aaron i-a uimit pe medici, când a spus primul său cuvânt. Emma a declarat: "Când Aaron s-a născut, primul lucru care mi s-a spus a fost că nu există nicio şansă ca el să supravieţuiască. Mi s-a spus că ar putea trăi timp de trei minute, trei ore sau trei zile. Doctorii mi-au spus că, dacă ar fi fost oricare dintre celelalte organe, atunci ar fi putut să facă ceva, dar este încă peste puterile medicinei moderne să facă ceva în cazul nostru".

Dar, chiar de la început, Aaron s-a dovedit că este un adevărat luptător. Emma a povestit şi bucuria primului cuvânt: "Nu m-am gândit niciodată că Aaron va spune ceva, mă bucuram de fiecare clipă împreună, pentru că sunt conştientă că ar putea fi ultima. Dar atunci când s-a uitat la mine şi mi-a spus mami, nu mi-a venit să cred. Copilul meu, care s-a născut condamnat la moarte, acum mă strigă pe nume".

Aaron s-a născut în martie 2013, după ce mama sa, Emma, a fost dusă de urgenţă la spital cu ceea ce ea a crezut că a fost un apendice inflamat. Emma a mai declarat: "Nu ştiam că am fost însărcinată, până când am fost în travaliu".

Sursa: Mediafax

Citit 1929 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 15:47

1 comentariu

 • postat de cristi
  Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 15:56
  5.13.220.***
  Nu pot intelege cum poate o femeie sa ajunga in luna 7-8-9 de sarcina cu burta la gura, fara ciclu de jumatate de an si cu toate celelalte simptome de sarcina plus instinctul de mama si sa nu stie ca este gravida decat cand ajunge in ultima faza.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.