Oraș de un milion de locuitori pe Marte

Oraș de un milion de locuitori pe Marte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elon Musk şi-a aşternut viziunea de colonizare a planetei Marte pe hârtie, sub titlul "Making Humanity a Multi-Planetary Species" (Transformând omenirea într-o specie multiplanetară), iar planurile sale sunt extrem de ambiţioase, mergând până la construcţia unui oraş marţian care să poată adăposti un milion de locuitori, conform unui material publicat de SPACE.com.

Viziunea lui Musk despre o planetă Marte locuită de oameni se bazează pe un combo rachetă-navetă spaţială, conceput de SpaceX, sub denumirea Interplanetary Transport System (ITS). Atât racheta, cât şi naveta vor fi echipate cu noile motoare Raptor, aflate încă în faza de dezvoltare, motoare despre care Musk susţine că vor fi de aproximativ trei ori mai puternice decât motoarele Merlin, care propulsează rachetele Falcon 9 ale SpaceX.

Racheta portantă a sistemului ITS va fi propulsată de nu mai puţin de 42 motoare Raptor şi se va impune astfel, de departe, drept cea mai puternică rachetă din istoria explorărilor spaţiale. O astfel de rachetă va putea transporta în spaţiu o încărcătură maximă de 330 de tone şi până la 600 de tone într-o variantă ulterioară, îmbunătăţită. Spre comparaţie, celebra racheta Saturn V, aparţinând NASA, care i-a propulsat pe primii astronauţi spre Lună, nu putea ridica de la sol "decât" 150 de tone.

Viziunea lui Musk anunţă o flotilă de cel puţin 1.000 de navete spaţiale ITS, fiecare cu un echipaj de 100 de oameni, care va părăsi orbita Pământului la fiecare 26 de luni. Astfel, am putea ca în interval de timp de 50 până la 100 de ani să transportăm un milion de oameni pe Marte.

Ca răspuns la prezentarea lui Musk, NASA a spus că salută pe oricine lucrează pentru a face din călătoria pe Marte o realitate.

Sursa: agerpres.ro

Citit 2465 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 19:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.