Dispozitivul bate autostrada

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunță că vor fi introduse dispozitive de scanare a retinei pentru evaluarea stării de oboseală a șoferilor de TIR. Afirmația sa vine după nenorocirea din Ialomița, acolo unde zece oameni au murit din cauza... Din mai multe pricini, nu doar oboseala celui aflat la timona camionului, însă ne aflăm în perioada de precampanie și trebuie să reacționăm la secundă. Totuși, sună bine să folosești un asemenea dispozitiv: e mai ieftin decât o autostradă, bașca ar fi interesată de el și amanta ministrului. Așa, de plictiseală și de hipstereală.

* Altfel, penibilă a mai fost atitudinea președintelui Iohannis vizavi de accidentul de sâmbătă dimineață. Aflat la Iași, într-o atmosferă desprinsă din tinerețile lui Mihail Șora (că tot e pomenit foarte des în ultimele zile), dominată de un festivism grotesc, soțul doamnei Carmen de la Sibiu a spus că partidul Veoricăi e vinovat de carnagiu. Cu alte cuvinte, a căzut în păcatul adversarilor săi politici: a avut un discurs de Liviu Pop sau de Fifor. Urâtă campanie vom avea și în acest an. 

* Nu i-a copiat refluxul gramatical, însă Klaus a fost cam prin zona de confort lexical a lui Petre Daea. Comediantul fără voie de la Ministerul Agriculturii a vorbit în weekend despre moțiunea de cenzură: „Sunt oameni care nu le place munca, nu le prea place să construiască, ci să dărâme. Nu prea ştiu să dea, ci să ia.” Cum să te superi pe el? Trebuie doar trimis acasă, atât.

* Mai mult, ne-a făcut de prea multe ori moldoveni. Desigur, schiorul de la Cotroceni. Mai avea un pic și ne făcea și țărani, și deja m-aș fi gândit că Mircea Diaconu ar trebui să zâmbească în afișele electorale. Ca prim pas spre altceva.

* Guvernul Veoricăi, din care face parte și guralivul Daea, i-a făcut cadou firmei la care lucrează soțul doamnei piața românească de gaze. Așa scrie la gazetă. Probabil urmează aniversarea acestuia, nici nu știi ce cadou să-i mai iei. Nu-ți vine mereu să-l surprinzi pe cel care, la o adică, se poate lăuda că-ți este jumătatea perfectă?

* Un judecător din Thailanda s-a împușcat în instanță, acuzând presiunile superiorilor asupra sa. Să mai spui că Dragnea a pus presiune pe cineva...

Citit 1236 ori Ultima modificare Duminică, 06 Octombrie 2019 16:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.