Creșterea lui Terente

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* După ce numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a început să scadă, rămâne să vedem ce se va întâmpla în următoarele două-trei zile, răsare din porumb următoarea întrebare. E pe mai multe garduri: „Când vine al doilea val?” Suntem și o nație de ciocli, ne place să-l vizităm pe răposat la priveghi și să spunem cu satisfacție că e așa de frumos în coșciug de-ai paria că doarme. Ah, firește, nu de moarte bună s-a dus, a luat microbul, lacomul pământului.

* Totuși, ca să nu pară că fac parte din tabăra lui Buzatu de la Vaslui, sunt de acord că trebuie să rămânem responsabili, adică să stăm mai departe de alte persoane. Măcar o perioadă. S-a dovedit recent - subsemnatul o presupunea de când ne sugera viceguvernatorul BNR să spălăm banii la propriu - că noul coronavirus nu prea se transmite prin intermediul clanțelor și al butoanelor liftului. Prin urmare, și mănușile devin inutile. Și va trece și asta, abia aștept să mă lansez în business. Am în creion o variantă de start-up, aștept OK-ul ministrului Cîțu și, pentru a-mi satisface un fetiș, voi angaja în noua mea firmă un neamț, un francez și un britanic. Păi, nu redevenim noi Grădina Zoologică a Europei? Mă rog, tigru am vrut a zice.

* Muzeul Antipa se redeschide pe 1 iunie. Cu acest prilej vom revedea creșterea economică a lui Terente.

* Ministrul Vela i-a transmis unei românce din Spania să sune la consulat și să spună că a vorbit cu el, ca să prindă un zbor spre casă. Doamna din Peninsula Iberică are o mare șansă. Dacă-i uită numele șefului de la Interne, poate s-o dea ca la piață: „Mi-a zis gagiul ăla cu geacă de piele.”

* Vecinii de la sud de Dunăre și-au făcut rost de o chelfăneală, nu li se va mai ridica MCV-ul. Când fostul procuror șef al Bulgariei se numește Sotir Țațarov, nu te mai poți minuna. Am glumit, sare cămașa de pe mine de bucurie. Cum se spune la „capra vecinului” în limba de la Sofia?

* Unul din patru americani este puțin sau deloc interesat să se vaccineze pentru Covid-19. Presupun că și la noi e aceeași situație, însă chestiunea nu-i atât de banală: există deja un vaccin? Te vaccinezi abia după ce riscurile sunt în marja de eroare, altfel poți deveni genul de victimă preferată de Streinu-Cercel. Azi e bun spirtul, mâine nu, că s-a terminat. Sticla.

Citit 485 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 19:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro